joi, 20 mai 2021

Peste 30.000 de efecte secundare grave după vaccinare în Suedia [Ştiri din antilume]

 


Pe măsură ce Europa își continuă programul de vaccinare, țările nordice raportează o creștere a efectelor secundare nocive. În țară, scorul a depășit 30.000 cu majoritatea acestor reacții raportate la pacienții care au primit vaccinul AstraZeneca. 
Sweden Medical Products Agency a raportat că, începând de săptămâna trecută, națiunea scandinavă a raportat 31,844 de rapoarte de reacții adverse legate de introducerea vaccinului. 
Suedia oferă în prezent 3 de vaccinuri diferite pentru COVID-19: Moderna, Pfizer și AstraZeneca, aceasta din urmă fiind cea mai disponibile (în timp ce alte state europene precum Germania au încercat să ofere înlocuitori pacienților mai tineri, care sunt mai vulnerabili la cheagurile periculoase de sânge cerebral, care sunt un efect secundar rar, dar nu concret). 
Numărul de reacții adverse suspectate de la celelalte două vaccinuri pare relativ mic în comparație cu cele 19.961 rapoarte legate de Vaxzevria pentru AstraZeneca. În timp ce AstraZeneca reprezintă doar aproximativ 26% din cele aproximativ 2,7 milioane vaccinări care au fost administrate până în prezent în Suedia, ea reprezintă aproximativ 63% din rapoartele privind efectele secundare. 
Ebba Hallberg, un oficial al Agenției pentru produse medicale, a declarat presei suedeze că a fost neobișnuit să primească atât de multe rapoarte de efecte secundare. Ea a adăugat că realitatea a fost probabil mai mare din cauza atenției publice asupra noilor vaccinuri. Ea a declarat că multe dintre efectele secundare minore nu au fost raportate, furnizorii de servicii medicale concentrându-se pe raportarea efectelor secundare mai "grave". 
Presa suedeză a arătat că numărul plângerilor depuse în doar câteva luni a depășit numărul de obicei depus peste 4 de ani, ceea ce subliniază îngrijorările publice cu privire la vaccinurile COVID. 
În martie, Suedia a fost una dintre mai multe națiuni care au decis să suspende temporar utilizarea AstraZeneca, ca urmare a rapoartelor de coagulare anormală a sângelui în destinatari. AstraZeneca, precum și Agenția Europeană pentru Medicamente, au insistat că vaccinul este sigur după ce a fost supus controlului.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultima modă în regatul diabolic al "genului": îndepărtarea chirurgicală a organelor genitale! (Ştiri din anti-lume)

  „Nullo” sau „smoothie” este termenul pentru bărbații care suferă o intervenție chirurgicală voluntară pentru a-și îndepărta organele gen...