miercuri, 19 mai 2021

Guvernatorul Texasului a semnat legea care interzice avortul după 6 săptămâni de viaţă a fătului [Ştiri din Antilume]

 Avortul chirurgical | Dr Carauleanu 

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a semnat miercuri legea  care interzice avortul după șase săptămâni de sarcină, fără  excepții pentru viol sau incest. 

Totuşi, legea conține o excepție pentru situațiile de urgență medicală.
Noua legislație permite, de asemenea, cetățenilor din Texas să dea în judecată furnizorii de avort sau pe oricine care a ajutat pe cineva să obțină un avort după ce a fost detectată o bătaie cardiacă fetală pentru până la 10,000 dolari pentru fiecare avort efectuat, chiar dacă respectivul nu avea nicio legătură cu persoana care a efectuat avortul.
Legea a fost semnată la o zi după ce Curtea Supremă a SUA a declarat că intenționează să ia în discuţie un caz care implică o lege restrictivă privind avortul în Mississippi. 
Noua lege intră în vigoare pe 1 septembrie, potrivit Click2Houston.
Într-un videoclip postat pe Facebook, Abbott a declarat că parlamentarii "au colaborat în mod bipartizan pentru a adopta un proiect de lege pe care sunt pe cale să-l semnez care să asigure că viața fiecărui copil nenăscut care are bătăi de inimă va fi salvată de ravagiile avortului". 
În 2020, au fost 53,565 avorturi înregistrate pentru locuitorii din Texas, potrivit Texas Health and Human Services.
Când a fost întrebat despre lipsa de excepții pentru viol sau incest, susţinătorul, senatorul Bryan Hughes a declarat pentru CNN că aplicarea legii ar trebui să-i tragă la răspundere pe făptași, dar ar trebui să se abțină de la a răni fătul. "Să pedepsim aspru violatorul, dar noi nu îl pedepsim pe copilul nenăscut", a afirmat Hughes. 
Drucilla Tigner, strategul de politici și advocacy de la ACLU din Texas, a declarat pentru Austin-American Statesman că noile reglementări încalcă legea federală. 
"Această interdicție nu numai că încalcă mai mult de jumătate de secol de jurisprudență a Curții Supreme, ci pregătește terenul pentru ca extremiștii anti-opţiune să folosească sistemul nostru judiciar pentru a urmări în justiţie pe oricine face avorturi sau consideră că sprijină o persoană care face un avort", a afirmat Tigner. "Dar fără a greşi, avortul este atât legal în Texas și cât şi susținut de majoritatea Texanilor. Decizia din pix a guvernatorului  nu poate schimba Constitutia".
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultima modă în regatul diabolic al "genului": îndepărtarea chirurgicală a organelor genitale! (Ştiri din anti-lume)

  „Nullo” sau „smoothie” este termenul pentru bărbații care suferă o intervenție chirurgicală voluntară pentru a-și îndepărta organele gen...