duminică, 12 aprilie 2020

Stocarea de informaţii sub piele, ca un tatuaj interior, prin nanocristale introduse împreună cu un vaccin se poate face chiar acum!
Cum există destule voci care se arată neîncrezătoare în posibilitatea de a dezvolta un vaccin cu nanoparticule, sau care cred că încă nu există tehnologia necesară, în cele ce urmează aveţi traducerea unui articol provenind de la mult-pretigiosul Massachusetts Institute of Technology, apărut în 19 decembrie 2019, despre posibilitatea de a crea o memorie sub piele, memorie în care să se stocheze, zic ei, date medicale, dar, desigur, şi orice alt fel de informaţii, sau date care să configureze procese interne şi comportamente. Deci nu numai că se poate, dar tehnologia şi produsele necesare există deja.
Dar nu vă temeţi!
Mărturisiţi-l pe Hristos!
Rugaţi-vă pentru duşmanii voştri! 

STOCAREA DE INFORMAŢIE MEDICALĂ SUB PIELE

În fiecare an, lipsa vaccinării duce la aproximativ 1.5 milioane de decese care pot fi prevenite, în special în țările în curs de dezvoltare. Un factor care face ca campaniile de vaccinare din aceste țări să fie mai dificile este faptul că există o infrastructură redusă pentru stocarea dosarelor medicale, astfel încât adesea nu există o modalitate ușoară de a stabili cine are nevoie de un anumit vaccin.
Cercetătorii MIT au dezvoltat acum o nouă modalitate de a înregistra istoricul vaccinării unui pacient: stocarea datelor într-un model de vopsea, invizibilă pentru ochiul liber, care este livrată sub piele în același timp cu vaccinul.

În zonele în care cardurile de vaccinare pe suport de hârtie sunt adesea pierdute sau nu există deloc, şi nu s-a auzit de bazele de date electronice, această tehnologie ar putea permite detectarea rapidă și anonimă a istoricului vaccinării pacienților pentru a se asigura că fiecare copil este vaccinat”, declară Kevin McHugh, fost șef MIT care este în prezent profesor asistent de bioinginerie la Universitatea Rice.

Cercetătorii au arătat că noua lor vopsea, care constă din nanocristale denumite puncte cuantice, poate rămâne cel puțin cinci ani sub piele, unde emite lumină infraroșie care poate fi detectată de un smartphone echipat special.

McHugh și cercetătorul științific, Lihong Jing sunt autorii studiului, care apare astazi in Science Translational Medicine. Ana Jaklenec, cercetător la Institutul Koch pentru cercetarea integrată a cancerului din MIT, și Robert Langer, profesor la Institutul David H. Koch la MIT, sunt principalii autori ai acestui document.

O înregistrare invizibilă

Acum câțiva ani, Echipa MIT a stabilit o metodă de înregistrare a informațiilor referitoare la vaccinare într-un mod care să nu necesite o bază de date centralizată sau o altă infrastructură. Multe vaccinuri, cum ar fi vaccinul pentru rujeolă, oreion și rubeolă (MMR), necesită doze multiple distanțate la anumite intervale; fără înregistrări precise, copiii pot să nu primească toate dozele necesare.

„Pentru a fi protejați împotriva majorității agenților patogeni, este nevoie de vaccinări multiple”, declară Jaklenec. „În unele zone din țările în curs de dezvoltare, poate fi foarte dificil să se facă acest lucru, deoarece există o lipsă de date despre cine a fost vaccinat și dacă au nevoie de injectări suplimentare sau nu.”

Pentru a crea un dosar medical descentralizat „la pacient”, cercetătorii au dezvoltat un nou tip de puncte cuantice pe bază de cupru, care emit lumină în spectrul infraroșu apropiat. Punctele au un diametru de aproximativ 4 nanometri, dar sunt încapsulate în microparticule biocompatibile care formează sfere cu un diametru de aproximativ 20 microni. Această încapsulare permite vopselei să rămână în poziție, sub piele, după injectare.

Cercetătorii au conceput vopseaua lor pentru a fi livrată de un plasture cu microace, mai degrabă decât cu o seringă și un ac tradiționale. Astfel de plasturi sunt în curs de elaborare pentru a livra vaccinuri pentru rujeolă, rubeolă și alte boli, iar cercetătorii au arătat că vopseaua lor ar putea fi ușor încorporată în acestea.
Micro-acele utilizate în acest studiu sunt obținute dintr-un amestec de zahăr dizolvabil și un polimer denumit PVA, precum și din vopseaua de punct cuantic și din vaccin. Atunci când plasticul se aplică pe piele, micro-acele, care au o lungime de 1,5 milimetri, se dizolvă parțial, eliberându-și sarcina utilă în aproximativ două minute.

Prin încărcarea selectivă a microparticulelor în micro-ace, plasturii oferă un model în piele invizibil pentru ochiul liber, dar care poate fi scanat cu un smartphone care are filtrul infraroșu îndepărtat. Acest plasture poate fi personalizat pentru a imprima diferite modele care corespund tipului de vaccin livrat.

,Într-o bună zi, această abordare „invizibilă” ar putea crea noi posibilități de stocare a datelor, de biodetectare și de aplicare a vaccinurilor, care ar putea îmbunătăți modul de acordare a asistenței medicale; În special în țările în curs de dezvoltare”, spune Langer.

Imunizarea efectivă

Testele care utilizează pielea cadavrelor umane au arătat că modelele cuantice de puncte pot fi detectate de camerele smartphone după până la cinci ani de expunere simulată la soare.

Cercetătorii au testat, de asemenea, această strategie de vaccinare la șobolani, utilizînd plasturi cu micro-ace care au livrat punctele cuantice împreună cu un vaccin poliomielitic. Aceștia au constatat că șobolanii respectivi au generat un răspuns imunitar similar cu răspunsul șobolanilor care au primit un vaccin poliomielitic tradițional injectat.
Acest studiu a confirmat faptul că încorporarea vaccinului cu ajutorul colorantului în oligoelemente nu a afectat eficacitatea vaccinului sau capacitatea noastră de a detecta vopseaua”, spune Jaklenec.

Cercetătorii intenționează acum să lucreze cu personalul medical din țările în curs de dezvoltare din Africa pentru a obține informații cu privire la cel mai bun mod de a pune în aplicare acest tip de evidență a vaccinării. De asemenea, ei lucrează la extinderea volumului de date care pot fi codificate într-un singur model, posibilitatea de a include informații precum data administrării vaccinului și numărul lotului de vaccin.

Cercetătorii consideră că punctele cuantice sunt sigure pentru a fi utilizate în acest mod, deoarece sunt încapsulate într-un polimer biocompatibil, însă intenționează să facă și alte studii de siguranță înainte de a le testa la pacienți.

Stocarea, accesul și controlul documentelor medicale reprezintă un subiect important, cu multe abordări posibile”, declară Mark Prausnitz, președintele ingineriei chimice și biomoleculare din Georgia Tech, care nu a fost implicat în cercetare. „Acest studiu prezintă o abordare nouă în care fișa medicală este stocată și controlată de pacient în pielea pacientului într-un mod  minim invaziv și elegant.”

Cercetarea a fost finanțată de Fundația Bill și Melinda Gates și de grantul  Institutului Koch de la nivel Institutul naţional pentru cancer. Printre alți autori ai acestei lucrări se numără
Sean Severt, Mache Cruz, Morteza Sarmadi, Hapuarachchige Surangi Jayawardena, Collin Perkinson, Fridrik Larusson, Sviatlana Rose, Stephanie Tomasic, Tyler Graf, Stephany Tzeng, James Sugarman, Daniel Vlasic, Matthew Peters, Nels Peterson, Lowell Wood, Wen Tang, Jihyeon Yeom, Joe Collins, Philip Welkhoff, Ari Karchin, Megan Tse, Mingyuan Gao, and Moungi Bawendi.

Sursa: http://news.mit.edu/2019/storing-vaccine-history-skin-1218

Nu vă temeţi!
Mărturisiţi-l pe Hristos!
Rugaţi-vă pentru duşmanii voştri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Milioane de cetăţeni din UE se roagă pentru victoria lui Putin

Încă în șoaptă, atitudinile est-europene față de războiul din Ucraina încep să se întoarcă în favoarea Rusiei sau, cel puțin, să se îndepărt...