luni, 6 aprilie 2020

Criza corona, topoganul către identitatea digitală globală, cipuri, tatuaje digitale şi controlul total. O lume digitală în locul celei naturale.


Banca Mondială și Forumul Economic mondial au identificat o identitate digitală pentru fiecare cetățean de pe glob ca fiind un element important în realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Dreptul la o identitate juridică face parte din Obiectivul global 16 (pace, justiție și instituții puternice). Un efort de a realiza acest lucru este Alianța ID2020. Un parteneriat public-privat între agențiile Organizației Națiunilor Unite, Forumul Economic mondial, fundații și corporaţiile de Big Tech. Scopul lor general ridică totuși unele îngrijorări cu privire la pierderea vieții private, supravegherea în masă și controlul populației. E vorba de un pret care ar putea avea consecinte grave pentru libertatea omului.

ID2020 a fost fondată la New York în 2014 de John Edge, un expert în ceea ce privește modul în care parteneriatele public-privat pot rezolva obiectivele de durabilitate cu ajutorul tehnologiilor de tip blockchain și de inteligenţă articifială.

Organizația, care a fost susținută de firma de avocatură Kaye Scholer, conglomeratul tehnologic Red Rose Corporation și banca comercială Broadhaven, a organizat prima ei întâlnire în septembrie 2015. Misiunea declarată a acestora a fost aceea de a oferi o identitate digitală tuturor prin „stimularea modelelor de pornire” și, în final, de a crea un sistem care să acopere globul, inclusiv cele 1 miliard de persoane care în prezent nu au o identificare adecvată.

Prima lor întâlnire, concomitentă cu adoptarea Agendei 2030 a Organizației Națiunilor Unite pentru dezvoltare durabilă, a fost conectată la Obiectivul global 16, cu sub-obiectivul său 9, și anume „până în 2030, asigurarea identității juridice pentru toți”, inclusiv înregistrarea nașterii”.


ID2020 a devenit şi mai importantă în cadrul summitului anual al Organizației Națiunilor Unite din 20 mai 2016, reunind lideri din industrie, ONG-uri, guverne, pionieri în domeniul tehnologiilor emergente, și experți interguvernamentali pentru a „promova o conversație globală și a construi o coaliție de lucru pentru a identifica și construi condițiile favorabile creării unei identități digitale legale pentru toate persoanele expuse riscului”. Vorbitorii au venit de la Grupul Băncii Mondiale, Asociația Europeană pentru identitate și securitate electronică, Secretariatul Commonwealth-ului, Centrul pentru asigurarea informațiilor și securitatea cibernetică, MIT, PSG Solutions, LLC., Verizon. Mai multe dintre acestea au contribuit, de asemenea, la Forumul Economic Mondial, care a devenit de atunci un actor important în dezvoltarea unui ID digital

Principalele subiecte discutate au fost modul în care ar putea fi gestionate identitățile refugiaților și modul în care obiectivele globale ar putea fi avansate prin parteneriate public-privat . Criza migranților europeni din 2015 a evidențiat problema persoanelor care nu și-au putut dovedi identitatea („refugiați fără documente”). Soluția era la îndemână. Un ID digital ar fi posibil în curând cu ajutorul tehnologiilor emergente, cum ar fi blockchain şi conectivitatea în bandă largă la nivel mondial.

Proliferarea rapidă a dispozitivelor inteligente la nivel mondial, combinată cu creșterea continuă a puterii de calcul și extinderea rapidă a acoperirii în bandă largă; permite noi metode de înregistrare și facilitează interacțiunea continuă dintre persoane și datele lor de identitate.

Noile tehnologii, inclusiv tehnologiile blockchain, atunci când sunt utilizate împreună cu tehnologii demonstrate de mult timp, cum ar fi biometria, fac acum posibil ca toate persoanele să aibă acces la o formă de tehnologie sigură, verificabilă și persistentă.
(ID2020, „identitate digitală”)

Anul următor, la summitul anual 2017 al Camerei ECOSOC a Organizației Națiunilor Unite, ID2020 a adoptat „platforma schimbării” și a început Alianța ID2020, cu finanțare din partea Fundației Rockefeller, principalul donator, și a firmei de consultanță în domeniul tehnologiei digitale Accenture. Alți parteneri fondatori au fost GAVI – The Vaccine Alliance, Microsoft și IDEO.org  (o firmă de proiectare și consultanță cu parteneri precum Fundația Rockefeller, Bill & Melinda Gates Foundation și Fundația familiei Bezos). Printre participanți s-au numărat Intel, IBM, Verizon, Samsung, NEC și SAP. Alianta a prezentat o legatura foarte stransa intre marile companii tehnologice, fundatii si interese privind vaccinurile si sanatatea.
Summitul ID2020: Valorificarea identității digitale pentru comunitatea globală din 20 mai 2016 (foto: www.JeffreyHolmes.com).


Alianța a început să elaboreze un plan de testare a noilor soluții de identificare și să colaboreze cu guvernele și agențiile pentru a le pune în aplicare:

Până în 2030, Alianța urmărește să faciliteze extinderea unui sistem de identitate digitală sigur, verificabil și durabil, în conformitate cu obiectivul de dezvoltare durabilă 16.9. În perioada 2017-2020, activitatea Alianței se va concentra asupra a două domenii: Dezvoltarea și testarea celor mai bune soluții tehnologice pentru identitatea digitală; și colaborarea cu guvernele și agențiile existente stabilite pentru a pune în aplicare aceste soluții.

Printre vorbitori s-au numărat reprezentanți ai partenerilor menționați, precum și ai agențiilor Națiunilor Unite, cum ar fi PNUD, Agenția ONU pentru Refugiați și Biroul pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA). La summit, o întrebare-cheie a fost ceea ce i-a împiedicat „să rezolve această provocare?” Cu toate acestea, avuseseră o ultimă problemă pentru solutia lor in propriul buzunar. Într-un raport publicat în același an de Forumul Economic Mondial, s-a afirmat că:
În contextul geopolitic și de securitate global actual, problema securității este în primul rând. De la terorism până la teama pandemiilor, atât guvernul, liderii mediului de afaceri, cât și călătorii sunt îngrijorați de securitatea și siguranța pe măsură ce trec granițele. (WEF, Frontiere digitale care permit o călătorie sigură, fără întreruperi și personalizată)
Printre membrii Consiliului de administrație al ID2020 se numără Dr. Seth Berkley, director general al Alianței mondiale pentru vaccinuri și imunizare (GAVI), membru al Consiliului privind relațiile externe și implicat anterior în Inițiativa Internațională pentru vaccinuri împotriva SIDA (IAVI), Divizia sănătate știință de la Fundația Rockefeller, Centrul pentru boli infecțioase și Centrele americane pentru controlul bolilor (CDC). Seth Berkley a fost/este de asemenea un vechi colaborator și participant la Forumul Economic Mondial. Alți membri ai Consiliului proveneau de la Departamentul Apărării, JP. Morgan Chase, UBS, Microsoft, Accenture și Morgan Stanley.

GAVI a fost fondată de Fundația Bill și Melinda Gates, Fundația Rockefeller, UNICEF, Banca Mondială și CARE, la întâlnirea anuală de la Davos din 2000, cu misiunea de a vaccina copiii din cele mai sărace țări ale lumii. Acesta a fost dezvoltată din Rockefeller, pe Inițiativa pentru vaccinarea copiilor, sprijinită de Rockefeller (fondată în 1990). Controlul vaccinării și al bolilor infecțioase urma să devină unul dintre pilonii pentru realizarea unui regim de identificare digitală.

Imagine liberă () din https://torange.biz/fx/against-vaccination-disease-effect-light-26921
O altă coincidență neliniştitoare este că unul dintre consilierii la ID2020 este futurologul Peter Schwartz. Un specialist „în planificarea scenariilor, colaborarea cu corporațiile, guvernele și instituțiile pentru a crea perspective alternative ale viitorului și pentru a dezvolta strategii solide pentru o lume în schimbare și nesigură” și angajat în prezent în funcția de prim-vicepreședinte pentru Global Government Relations and Strategic Planning la SalesForce. Schwartz a condus echipa de scenariu de la Royal Dutch Shell în anii 1980, care a prezis în mod faimos căderea Uniunii Sovietice. Raportul său privind schimbările climatice, elaborat pentru Pentagon în 2004, în care previziona orașe europene sub apă și Marea Britanie ca un ţinut pustiu siberian până în 2020 i-a afectat reputația.

În calitate de președinte al firmei Global Business Network, el a fost implicat în raportul Fundației Rockefeller Scenarii pentru viitorul tehnologiei și dezvoltării internaționale din 2010, care îl conținea Etapa de blocare. Acest scenariu descrie o lume lovită de o pandemie care duce la panică, la un control guvernamental de sus în jos mai strict, la o conducere mai autoritară și la măsuri de supraveghere tehnologică. Asemanarea cu ceea ce s-a intamplat in timpul crizei din Corona este destul de socanta. Așa cum a scris Peter Schwartz în prefața raportului:
Fundația Rockefeller a utilizat deja acest proiect ca pe o oportunitate de a clarifica și de a promova relația dintre tehnologie și dezvoltare. Prin interviuri și ateliere de scenariu, aceștia au angajat un set divers de oameni — din diferite zone geografice, discipline și sectoare — pentru a identifica forțele cheie care determină schimbarea, pentru a explora cele mai critice incertitudini și pentru a dezvolta scenarii și implicații provocatoare, dar plauzibile. Aceştia și-au extins gândirea dincolo de modelele teoretice de inovare tehnologică și de difuzare, pentru a-și imagina cum ar putea schimba de fapt tehnologia viața oamenilor din multe categorii sociale.

După cum se pare - fundațiile Rockefeller consideră că criza este o oportunitate de a schimba sistemul. Transformarea ar putea fi dureroasă, dar, în cele din urmă, utopia digitală promisă a acestora va apărea din cenușa vechiului sistem depăşit. Ceea ce se joacă acum este o parte a agendei privind controlul populației vechi, care a fost inițiată de fundațiile Rockefeller și acum sunt realizate de parteneri apropiați precum Bill & Melinda Gates Foundation (O agendă descrisă și analizată în cartea mea Rockefeller – controlul jocului).

Înainte ca criza Corona să înceapă să producă un impact și să creeze haos asupra economiei mondiale, directorul executiv al GAVI, Seth Berkley, a scris un articol pentru Forumul Economic Mondial (Cu toții avem un interes în ceea ce privește securitatea sanitară globală, publicat la 16 ianuarie 2020), cu indicarea a ceea ce ne așteaptă:

Într-un moment de naționalism în creștere și de respingere a globalizării, bolile infecțioase ne reamintesc că suntem interconectați și că toți avem un rol în securitatea globală a sănătății. (Seth Berkely, GAVI)

Focarul COVID19, cu toate consecințele sale tragice, a fost evenimentul declanșator perfect pentru a arăta lumii necesitatea unei coordonări și gestionări globale a planetei, pe lângă necesitatea unui regim de supraveghere tehnologică care să urmărească și să monitorizeze toate persoanele și bolile (și lanțurile valorice globale). Remediul vine împreună cu o supraveghere și un control mai stricte. Bill Gates a fost citat declarând într-o conversație cu directorul executiv al TED, Chris Anderson:

În cele din urmă, vom avea câteva certificate digitale care să arate cine a recuperat sau a fost testat recent sau când avem un vaccin care l-a primit.
(Sursa)

Bill avea o cunoaștere profundă a celor despre care vorbea. Măsurile de combatere a pandemiei au deschis drumul pentru certificarea ID2020 şii, în cele din urmă, cetățenia digitală globală – un pilon fundamental al societății inteligente tehnocratice (4IR), promovat de Forumul Economic Mondial pentru a sprijini obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite.

Articolul Berkley a coincis cu publicarea Cărții albe privind identitatea digitală a Forumului Economic Mondial: Reimaginarea identităţii digitale: Un imperativ strategic. Un document scris cu sprijin financiar de la partenerul ID2020 Accenture, cu mesajul că lumea are nevoie de o identificare digitală mai sigură din cauza „fraudei, furtului de identitate și utilizării abuzive sau a folosirii neautorizate a datelor cu caracter personal” în prezentele sisteme fragmentate.

Cartea albă face parte din „Platforma pentru o identitate digitală bună”, care se desfășoară din 2018 pentru „promovarea unor identități digitale bune, centrate pe utilizator”. Printre parteneri se numără ID2020, Accenture, Bill & Melinda Gates Foundation, Cisco, Banca Mondială, Comisia Europeană, Organizația Națiunilor Unite și nou-înființatele grupuri de militante precum o singură identitate mondială, ission, United Nations and newly founded advocacy groups like One World Identity, World Identity Network and Security Identity Alliance. Un mare pas înainte este că, pe lângă identificarea refugiaților și controlul bolilor, este prezentată ca o soluție pentru traficul de persoane și căsătoriile între copii. Dar vine cu un anume pret. În calitate de partener, Banca Mondială explică:

Tehnologiile digitale, cum ar fi cloud computing-ul, biometria, rețelele și dispozitivele mobile și cardurile inteligente, pot spori securitatea, acuratețea și comoditatea identificării și autenticării persoanelor. În condițiile în care furnizorii de servicii publice și private se vor extinde din ce în ce mai mult în domeniul digital, capacitatea de a dovedi cine sunteți va fi esențială pentru participarea la mediul digital. (Banca Mondială)

În societatea inteligentă utopică care se construiește în prezent, va fi necesară identitatea digitală pentru a avea acces la toate serviciile umane de bază, cum ar fi asistența medicală, comerțul electronic, călătoriile, serviciile financiare și platformele sociale. Fără aceasta, nu puteți participa. Acest sistem poate fi apoi conectat la „platformele de fidelizare a cetățenilor și de recompensare bazate pe blockchain” pe care Forumul Economic Mondial a prevăzut să le prezinte. În opinia lor, acest lucru va aduce „pace și ordine” în lume. La fel ca sistemul creditelor sociale din China.

Punerea în aplicare a unei platforme globale de date pentru a evalua nivelul de „risc” al călătorilor, dacă nu prin date reale, printr-un tip de „punctaj de credit”; ar oferi guvernelor informații mai precise cu privire la pasageri și le-ar proteja mai bine frontierele și cetățenii.

Capacitatea de a verifica în mod eficient majoritatea pasagerilor ar permite autorităților publice și agențiilor de control la frontieră să le ofere mai ușor posibilitatea de a le identifica pe cele care necesită investigații suplimentare.
(Forumul Economic mondial,
Digital Borders Enabling a secure, seamless and personalized) journey
Unele țări, precum Suedia și Estonia, sunt considerate exemple bune, deoarece se află în fața restului lumii în această privință, cu aproape totul în format digital şi cu sume foarte mici de bani în circulație. În Suedia, este din ce în ce mai dificil să se ia parte la servicii și să se plătească pentru bilete de parcare sau bilete de tren fără un telefon inteligent și identificare digitală. Dictatura comunistă din China s-a aflat, de asemenea, în avangarda utilizării sistemelor de plată biometrice (și este introdusă și în Danemarca). În urma crizei Corona, oamenii din întreaga lume (și în locuri care sunt mult în urmă în ceea ce privește digitalizarea) sunt îndemnați brusc să treacă de la numerar la bani digitali pentru „evitarea contagiunii”.

Internetul tuturor. Sursa: Reimaginarea identității digitale: Un imperativ strategic

Cum devenim transumani
Dispozitivele de telefonie inteligentă, cardurile inteligente și elementele biometrice au fost utilizate în cele mai vechi proiecte de identificare; dar, deoarece telefoanele și cardurile pot fi furate sau pierdute, nu este prea departe să se aștepte ca cererile de metode de identificare mai sigure, precum tatuaje și implanturi inteligente, să devină mai răspândite pe măsură ce ne apropiem de 2030. Aceasta este o evoluție pe care Forumul Economic Mondial a prevăzut-o în viziunea lor pentru cea de-a Patra revoluție industrială. Dispozitivele tehnologice inteligente vor fi integrate, în următorul deceniu, cu organismele noastre pentru monitorizarea comportamentului, datele de localizare, funcțiile de sănătate și identificarea în timp real (Klaus Schwab,
Klaus Schwab, The Fourth Industrial Revolution, Shift 1: Implantable Technologies).

Tatuajele inteligente și alte cipuri unice pot ajuta la identificare și localizare.
Tatuajele digitale nu numai că arată bine, dar pot efectua sarcini utile, cum ar fi deblocarea unei mașini, introducerea codurilor de telefon mobil cu un punct de deget sau urmărirea proceselor corporale
. (Klaus Schwab, a patra revoluție industrială, Forumul Economic mondial, 2016)


În articolul „Mii de persoane suedeze schimbă cărțile de identitate cu microcipuri” (care a fost publicat de Forumul Economic Mondial în 2018) fondatorul grupului suedez de bio-hacking Bionyfiken, Hannes Sjöblad; a declarat:

Cine mai vrea să poarte un smartphone voluminos sau un ceas inteligent când îl puteți avea în unghie? Cred că aceasta este direcția în care se îndreaptă. (Hannes Sjöblad, Bionyfiken)

Întreprinderile nou-înființate, cum ar fi Swedish Bihox International, au realizat implanturi RFID la oameni începând din 2014, iar firma daneză Bichip a dezvoltat un cip care poate fi conectat la internet și are un ID unic pentru identificarea generală. De asemenea, poate fi utilizat ca un sistem de plăți „integrabil cu portofelele criptografice”.

BiChip este primul și singurul Microchip uman care poate fi citit de la distanță cu conectivitate la Internet. Bichip are un ID unic pentru identificarea generală și poate stoca datele medicale, permisul de conducere și pașaportul dvs. De asemenea, poate fi utilizat ca un sistem de plăți alternativ integrabil cu portofelele criptografice. (Bichip.com)

Cu toate acestea, aceste tehnologii invazive nu fac încă parte din proiectul ID2020 și sunt realizate mai mult pe bază voluntară pentru „comoditate” și curiozitate de către adaptorii timpurii și entuziaștii tehnologiei. Miscarea biohacker a organizat din 2014 conferinte si initiativa lor, Chipster aranjeaza întâlniri in care oamenii se "modernizează". Deocamdată, acestea sunt doar un mic grup marginal, în cea mai mare parte urmat în țările nordice progresiste. Dar peste câțiva ani, acest lucru s-ar putea schimba. Nu este nevoie decât de o, parafrazînd Clubul de la Roma, criză care se potrivește scopului.

COVID-19 reflectă o tendință mai largă: Se apropie mai multe crize planetare. Dacă ne vom confrunta cu fiecare nouă criză, menținând în același timp același model economic care ne-a adus aici, șocurile viitoare vor depăși în cele din urmă capacitatea guvernelor, a instituțiilor financiare și a managerilor de criză corporativi de a răspunde. Într-adevăr, „coronacriza” a făcut deja acest lucru. (The Club of Roma, 2020)

În cele din urmă, eforturile pentru o identitate digitală riscă să ne remodeleze în mod fundamental locul în societate, cu o rasă umană mai mult sau mai puțin forțată să migreze din lumea fizică în cea digitală. Dacă, în calitate de persoană, nu acceptați ID-ul, riscați să nu aveți acces la serviciile de bază și la o viață decentă.

Agenda Organizației Națiunilor Unite pentru dezvoltare durabilă 2030 este, în cele din urmă, un plan tehnocratic de a obține dominația mondială – Un nou sistem economic cu un regim de supraveghere digitală, care are consecințe grave asupra libertății și viitorul omului. Este în esență o dictatură științifică care necesită ca toate lucrurile să fie conectate digital pentru a funcționa. Criza Corona din 2020 a fost un eveniment declanșator la o scară nemaiîntâlnită până acum în istoria omenirii, iar Alianța ID2020 și Forumul Economic Mondial nu au irosit timp folosind-o pentru a-și continua agenda.

Trebuie cu adevărat să ne întrebăm dacă aceasta este viitorul pe care ni-l dorim? Dacă nu, acum este momentul să acționăm și să spunem NU acestei evoluții.

Sursa: http://pharos.stiftelsen-pharos.org/corona-crisis-control-digital-identification-fur-alle/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Milioane de cetăţeni din UE se roagă pentru victoria lui Putin

Încă în șoaptă, atitudinile est-europene față de războiul din Ucraina încep să se întoarcă în favoarea Rusiei sau, cel puțin, să se îndepărt...