vineri, 13 mai 2011

Mi-a dispărut un text de pe blog

O întâmplare cel puţin ciudată: Mi-a dispărut un text de pe blog.  Îl scrisesem ieri seară şi se numea : Judecătoarea Elena Turcu a rămas pe vecie în 2007.
Am aflat acest lucru de la Cătălin Pena care voia să-l ia pentru Ziua Veche şi deşi avea de la mine adresa html nu a găsit nimic.
Nu mi-a rămas niciun draft, nimic, ca şi cum textul nu ar fi fost acolo niciodată. Dar el poate fi găsit ca titlu pe blogurile care mă au pe blogroll: de exemplu, apare la Claudiu Târziu ca scris (acum) cu 14 ore în urmă. 
Intâi ar fi uimirea în faţa acestei dispariţii.
Apoi ar fi părerea de rău: era un text care chiar îmi plăcuse - poate printre cele mai bune scrise pe acest blog. Îmi plăcea, ţineam, natural, la el, eram chiar mândru. Poate că am fost chiar prea încântat.
Am câteva întrebări şi o cerere de ajutor:


1. În condiţiile în care eu nu l-am şters, putea să fie şters?
2. Cine putea face asta? 
3. Mai poate fi el recuperat în condiţiile în care probabil a fost totuşi citit de cineva, din moment ce apare pe alte bloguri?
4. Dacă da, cum?


Vă mulţumesc.

Actualizare 1:
După ce acest text va fi salvat, în scurt timp, pe blogul lui Târziu celălalt titlu va fi înlocuit cu acesta. Dar pe cel al lui Rafael Udrişte apar, am verificat deja, ambele: adică şi acesta cu dispariţia şi cel cu Turcu...
Am verificat şi la statistici şi pe Statscounter textul cu Turcu apare ca vizitat de 4 ori ....

Actualizare 2:
În această dimineaţă am crezut că am intrat în zona crepusculară: deschid blogul, mă uit la comentarii, poate cineva îmi vine în ajutor cu o lămurire sau un sfat, când gata să cad de pe scaun (de fapt la început nici nu am înţeles ce se întâmplă): chiar sub acest text, ca şi cum ar fi fost acolo mereu, textul cu Doamna Judecătoare. 
Nu vreau să-mi bat joc de nimeni şi nici nu am luat-o razna. Dar ieri, de pe orice link voiai să intri pe această postare ţi se spunea că ea nu există. 
Are cineva explicaţii???

Actualizare 3
Îi multumesc lui Cătălin Mareş care m-a anunţat că şi Răzvan Codrescu a avut probleme similare şi că fost vorba de o revizie sau aşa ceva a celor de la blogspot. 
Gata, misterul s-a dezlegat, nu e vorba de nimic paranormal. Viaţa noastră reintră în normal - care, atenţie, e mult mai plin de minuni decât ne dăm noi seama. Uneori, habar nu avem. 

4 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Aveţi dreptate. Eu am citit textul ieri pe la prânz, iar seara nu mai era. L-am căutat şi după înregistrările din istoric, dar tot degeaba. Se pare ca a fost o problemă de la "ei", deoarece şi Răzvan Codrescu acuza exact acelaşi lucru în legătură cu ultima postare de pe blogul său.
  http://razvan-codrescu.blogspot.com/2011/05/cit-necaz-atita-haz.html

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu l-a sters nimeni, e o reactualizare a celor de la blogspot, au imbunatatit codul. Logic mai apar buguri, spre exemplu pentru o perioada au fost chiar bloguri disparute dar au revenit. Daca mai ai probleme mergi la centrul de ajutor Google
  http://www.google.com/support/blogger

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc Cătălin Mareş, mulţumesc YO9GJX. Ai un sentiment foarte plăcut atunci când cineva răspunde apelului tău; când vezi că există semeni gata să îţi sară în ajutor.

  RăspundețiȘtergere