vineri, 27 iulie 2012

Emil Constantinescu, omul lui Vântu.

         A intrat din nou în scenă, ori la comanda șefilor săi, ori la cea a orgoliului nemăsurat, cu siguranță şi una şi cealaltă, cu aplombul binecunoscut de lider mondial neînţeles, şi preşedintele Milică, cel care, prin toată activitatea sa ca preşedinte, şi prin toată prezenţa sa ca fost preşedinte, nu merită să fie numit altfel. Ba, Milică e poate prea blând, are un aer familiar, prietenos; e ca ăla cu coniacu din clipuri. Băiat simpatic, cu prieteni răi.
       Ei bine, Milică, cunoscut uneori şi ca Emil Constantinescu, a fost urcat în scaun la Cotroceni cu banii lui Vântu. Era prin vara lui 1996 când cei doi au fost puşi în legătură şi a pornit finanţarea. Realaţiile lor erau, în acel moment, în cel mai pus stil mafiot, ca de la Vântu la un finanţat faţă de care nu avea niciun respect, dar de care avea nevoie. Şi care  trebuia să întoarcă într-o zi serviciul. Cel care le-a făcut "lipeala" era chiar Vosganian, preşedintele PAR (Partidul Alternativa României), care la rândul lui fusese acroşat, din spusele sale, nu cu mult timp în urmă de vizionarul SOV.
        E adevărat, în 1996 SOV era un tip cu bani, tupeu, extravaganţe, dar încă nimic penal nu plutea deasupra lui. În acea vreme, eu eram secretar general al PAR și am trăit toate aceste lucruri foarte de aproape.

4 comentarii:

 1. Acum inteleg de ce a stat Emil Constantinescu alaturi de Ion Iliescu in studiourile tv.la demiterea din 2007 a lui Basescu.Se laudau cu bunul lor simt de care au dat dovada cat au fost presedinti.Nu oboseau sa-l critice pe presedintele jucator,care nu mai avea ce sa caute in fruntea tarii (parerea lor)
  Pentru prima data am vazut, ce caracter are E.Constantinescu,o spun ca parere de rau, A fost o deceptie pentru mine, omul pe care l-am votat de doua ori.Am simtit ca a abuzat de votul meu si de încrederea pe care i-am acordat-o,trecand in tabara neocomunistilor.In loc sa-l ajute pe Basescu ,sa-l ajute sa învinga sistemul,l-a înjunghiat pe la spate.Ma mir ca de data asta nu a iesit la rampa,poate mai are putin bun simt.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. N-are, chiar a iesit la rampa. In stilu-i lesinat si cu aceeasi infatisare de om umilit de istorie, dar adulat de barbata noastra politica, tanti Zoe.

   Ștergere
 2. Am citit cu o scarba imensa scrisoarea catre Barosso. Lasand la o parte faptul ca e o insulta la adresa celor de la Comisia Europeana ( doar niste imbecili ar putea crede ca oamenii aia nu au acces la informatii reale si nu pot face legatura intre fapte si lege ), cred ca e o incercare patetica de a impresiona o fractiune a electoratului USL-ist, acea fractiune care incepe sa-si puna intrebari vis-a-vis de credibilitatea celor ce trag acum sforile. Daca pana acum am avut despre el imaginea unui Presedinte sters, fara personalitatea, care nu lasa urme, acum il vad ca pe un fost Presedinte jalnic, fara coloana vertebrala si care nu merita sa primeasca mai mult de un rand in cartea de istorie a Romaniei. O simpla mentiune, nici macar o greseala, doar un mic accident...

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte interesante precizarile ! Acum se explica de ce "l-a invins sistemul" pe Emil Tapatero Constantinescu !

  Recunosc: cu Emil Constantinescu am luat cea mai mare teapa politica ! De la Ilici nu am avut nicio pretentie, niciodata ! Dar in Tap am creyut la inceput ca ulterior sa-l vad brat la brat cu Ilici ! Bleah !

  Iar de coana Zoe Petre ce ar mai fi de spus? Ce o mana pe coana in lupta? Pai are un fiu, pe nume Dan Petre, un incapabil si o putoare, secretar de stat in Ministerul de Externe !
  Asa se mai intelege n-asa de ce combate atat de inversunata "barbata" Zoe Petre????

  RăspundețiȘtergere

Legea lui Dumnezeu sau Legea naturală? Cum au fost vinovaţi Cain şi cei de după el până la Legământul cu Noe? Sau ei ştiau deja legea? Cum?

    Anonim : Dacă ați petrece o fracțiune din timpul pe care îl petreceți studiind și promovând legea lui Dumnezeu, așa cum faceți cu așa-nu...