vineri, 4 noiembrie 2022

Dovada imbatabilă că conflictul din Ucraina - inclusiv devastarea ţării, sutele de mii de morţi - a fost minuţios programat de ucraineni sub conducerea anglo-saxonilor. Şi mai urmează...

 


Într-un interviu acordat în 18 februarie 2019, cu câteva luni înainte de alegerea lui Zelenski, Oleksei Arestovici, viitorul consilier al acestuia, a explicat de ce este necesar un război cu Rusia, cum va arăta el, care vor fi beligeranţii și când va avea loc. În linia planului expus de Arestovici, devine extrem de credibilă şi probabilă înscenarea unui atac nuclear rusesc în Ucraina, intrarea oficială a NATO în conflict şi cel puţin un devastator conflict european. În care va fi prinsă, foarte activ, şi România. Aveţi un fragment din interviu la finalul acestui text.

Potrivit lui Arestovici, Ucraina era prea mare, prea expusă, cu prea mulți vecini cu pretenții asupra teritoriului său, pentru a alege calea neutralității. Alegerea a fost între Rusia și NATO. Cum Ucraina încercase deja Rusia, acum era timpul să încerce NATO. În opinia sa, dacă Ucraina nu ar adera la NATO, în 10-12 ani va fi sub controlul Rusiei. Viitorul consilier era sigur că Rusia dorește să reintegreze țările fostei URSS în sfera sa de influență.

Cu toate acestea, el știa foarte bine că o Ucraină în NATO era inacceptabilă pentru Rusia și că aceasta ar fi preferat să pornească un război împotriva Ucrainei decât să își lase vecinul să se alăture amenințării percepute de alianța militară occidentală. Era 99% sigur de asta.

Este exact ceea ce s-a întâmplat.

Când intervievatorul îl întreabă pe Arestovici ce este cel mai bine pentru Ucraina, acesta răspunde fără ezitare: "războiul".

Mulți comentatori de pe Youtube admiră abilitățile de predicție ale viitorului consilier. Dar aici este vorba mai puțin de previziuni, cât de descrierea unui plan de acțiune. Pentru el, acest război ar începe între 2020 și 2022. Și, pentru ca acest plan să se desfășoare așa cum a fost planificat, a cerut un vot pentru Zelensky.

Arestovici era, de asemenea, convins că NATO nu va accepta Ucraina în rândurile sale până când nu va avea loc un război ruso-ucrainean, un război pe care Ucraina trebuia să îl câștige, chiar dacă acest lucru ar fi însemnat devastare. Cu alte cuvinte, Ucraina trebuia să fie pregătită să facă un sacrificiu uriaș pentru a se asigura că va fi complet desprinsă de Rusia.

El continuă spunând că în acest conflict, vom fi susținuți în mod activ de Occident - cu arme, echipamente, asistență, noi sancțiuni împotriva Rusiei și, eventual, chiar introducerea unui contingent NATO, a unei zone de interdicție aeriană etc. Nu vom pierde, și asta vom face. Nu vom pierde, și asta e bine. Aproape tot ceea ce a spus s-a adeverit. Siguranța și încrederea de care dă dovadă sugerează că se primiseră deja asigurări din partea Occidentului pentru tot ceea ce spune. Este următorul pas intrarea oficială a NATO în război, de exemplu, cu Divizia 101ᵉ Aeropurtată a SUA, deja desfășurată în România, pe lângă contingentele franceze și altele?

Să recitim trecutul recent

În lumina acestui interviu, tot ceea ce s-a întâmplat de atunci și până în prezent poate fi analizat într-o nouă lumină. Acum este aproape sigur că Ucraina a făcut totul pentru a provoca un război cu Rusia.

În octombrie 2019, președintele Zelensky a anunțat cu mândrie că Ucraina este pregătită să recucerească Donbassul prin forță. Dacă ar fi vrut să provoace Rusia, acesta ar fi fost locul de unde să înceapă.

Să lăsăm Rusia să atace prima a fost cea mai bună strategie pentru a putea să ne asumăm rolul de victimă și să cerșim sprijinul lumii împotriva agresiunii căpcăunului rus. Este de remarcat faptul că, în comunicatul lor, anglo-saxonii insistă asupra faptului că agresiunea rusă a fost absolut "neprovocată". După cum spunea un internaut, dacă se insistă atât de mult asupra acestui aspect, este pentru că agresiunea a fost, dimpotrivă, provocată.
Putem pune pariu că încercarea de revigorare a acordurilor de la Minsk, cu reuniunea în format Normandia din 9 decembrie 2019 de la Paris, va fi întârziat oarecum confruntarea dorită. Se părea că ucrainenii se vor supune exercițiului impus, dar, ca de obicei, nu ei vor respecta niciunul dintre angajamentele luate, cu excepția schimbului de prizonieri.

Imediat ce Biden a depus jurământul la sfârșitul lunii ianuarie 2021, provocările împotriva intereselor rusești au început din nou, cu urmărirea judiciară a lui Victor Medvetchuk, liderul opoziției în favoarea acordurilor de la Minsk și a unei politici de bună vecinătate cu Rusia. Închiderea canalelor de televiziune ale opoziției la 2 februarie a fost un pas în aceeași direcție, la fel ca și decretul semnat la 24 martie care autorizează preluarea Crimeii prin forță. În mai puțin de două luni, Zelensky a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a provoca Rusia. Dar Rusia tot nu a atacat.

Ulterior, SUA și Ucraina au continuat să vorbească despre aderarea Ucrainei la NATO. La 1ᵉʳ septembrie 2021, Statele Unite și Ucraina au făcut o declarație comună de parteneriat strategic care a pus un accent puternic pe dimensiunea de securitate. Acest lucru a condus, la 10 noiembrie, la o actualizare a unei carte comune semnate inițial în 2008. Din punctul de vedere al Rusiei, presiunea era din ce în ce mai mare. Cu cât trecea mai mult timp, cu atât mai mult creștea sprijinul american pentru Ucraina. Când vor fi desfășurate bombardiere și rachete strategice americane pe teritoriul ucrainean?

În același timp, în toamnă, rușii i-au mai sunat o ultimă dată pe francezi și germani pentru a face presiuni asupra ucrainenilor să negocieze în sfârșit cu separatiștii în cadrul acordurilor de la Minsk. În fața refuzului franco-german, rușii exasperați au publicat în cele din urmă schimburile diplomatice cu Parisul și Berlinul la 18 noiembrie. În același timp, au început să adune trupe la granițele Ucrainei pentru a exercita presiuni asupra lor. Au avut loc reuniuni în ianuarie și februarie 2022, dar s-au confruntat cu aceleași obstacole. Nici Parisul și nici Berlinul nu au dorit să pună presiune asupra Kievului, ca de obicei. Aici, rușii au putut în cele din urmă să concluzioneze că acordurile de la Minsk erau moarte din cauza lipsei de voință politică din partea celorlalți trei semnatari.

Acum știm că, atunci când Zelensky a pretins că nu crede în invazia din februarie 2022, a mințit. A fost necesar doar pentru a evita un exod al potențialilor luptători a căror mobilizare fusese deja planificată.

Acolo unde Arestovitch dă dovadă de o mare inteligență tactică în interviul său din 2019 este în descrierea tuturor obiectivelor militare și a metodelor de operare care vor fi puse în aplicare de Rusia. Totul este acoperit. De la tentativa de asediu a Kievului la distrugerea infrastructurii. Este cu atât mai clar de ce rușilor nu le-a fost ușor, cu cât ucrainenii și aliații lor anglo-saxoni le plănuiseră fiecare mișcare.

Știind cum Ucraina a planificat și provocat cumva inteligent agresiunea Rusiei - cu sprijinul aliatului american (Vezi Raportul Rand Corporation pentru destabilizarea Rusiei) - este un motiv în plus pentru a opri orice ajutor militar pentru această țară nerezonabilă care s-a jucat în mod deliberat cu focul. Dacă am mai fi încă stăpânii suverani ai politicii noastre externe...

 Interviu la:   https://twitter.com/amir_nourdine/status/1582381428184322050

Sursa:  https://www.francesoir.fr/opinions-tribunes/les-aveux-peine-croyables-du-conseiller-de-zelenski-sur-la-guerre-avec-la-russie


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Materialişti contra materiei - omul maşină, negarea femeii şi a bărbatului, veţi fi ca Dumnezeu...

    de Anthony Esolen Care este miza în controversele actuale legate de bărbat și femeie? Nimic altceva decât creația însăși. Una dintr...