de Brandon Smith
La jumătatea anului 2007, Banca Reglementelor Internaționale (banca centrală a băncilor centrale) a emis o declarație în care prezicea o iminentă "Mare Depresiune" cauzată de o implozie a pieței creditelor. În același an, Fondul Monetar Internațional a emis, de asemenea, avertismente cu privire la "problemele legate de creditele ipotecare cu grad ridicat de risc", care vor duce la o criză economică mai amplă. Am început să scriu analize economice alternative cu un an mai devreme, în 2006, și mi s-a părut imediat ciudat faptul că aceste instituții globaliste masive, cu o influență considerabilă asupra lumii financiare, începuseră brusc să semene cu noi, cei din mișcarea pentru libertate.
S-a întâmplat acum 16 ani, așa că mulți dintre cei care citesc aceste rânduri poate că nu-și mai amintesc, dar, în 2007, presa alternativă avertiza deja de ceva vreme asupra iminentei prăbușiri deflaționiste a piețelor și a sectorului imobiliar din SUA. Și, fără să ne surprindă, mass-media mainstream era încă acolo pentru a ne nega toate îngrijorările noastre, considerându-le "sumbre" și "teorii ale conspirației". Mai puțin de un an mai târziu, primele companii inundate cu instrumente derivate au început să anunțe că sunt în pragul falimentului și că totul se prăbușește.
Răspunsul mass-media? Ei au făcut două declarații foarte bizare simultan: "Nimeni nu ar fi putut să o vadă venind" și "Am văzut-o venind de la o milă distanță". Jurnaliștii din mainstream s-au grăbit să se poziționeze ca prezicători ai zilei, ca și cum ar fi spus mereu că prăbușirea era iminentă, când doar o mână de oameni anunțaseră acest lucru și niciunul dintre ei nu era în mass-media. Faptul că BRI și FMI își publicaseră propriile "previziuni" cu mult timp înainte de prăbușire a fost, de asemenea, ignorat; mass-media s-a prefăcut că acestea nu există.
În mass-media alternativă, urmărim cu foarte mare atenție declarațiile și recunoașterile globaliștilor, deoarece sarcina lor nu este de a analiza amenințările, ci de a le sintetiza. Cu alte cuvinte, dacă ceva nu merge bine în economie, bancherii centrali și elitele financiare care aspiră la o autoritate economică unică și centralizată pentru întreaga lume sunt ÎNTOTDEAUNA învinuiți pentru dezastru.
Dintr-un motiv oarecare, le place să ne spună ce urmează să facă înainte de a o face.
Ideea că globaliștii creează în mod artificial evenimente de colaps economic va fi, desigur, criticată ca fiind o "teorie a conspirației", dar este un FAPT. Pentru mai multe informații despre realitatea sabotajului financiar deliberat al globaliștilor și a ideologiei "ordine din haos", vă rog să citiți articolele mele "Fed One Meeting Away From Creating A Doomsday Sinkhole" și "What Is The Great Reset And What Do The Globalists Actually Want? ".
Agenda Marii Resetări propusă de șeful WEF, Klaus Schwab, este doar un exemplu dintre numeroasele discuții ascunse la vedere de globaliști cu privire la planurile lor de a folosi declinul economic și social ca pe o "oportunitate" pentru a instaura rapid un nou sistem mondial unic bazat pe socialism și tehnocrație.
Principala problemă în a discerne planurile globaliștilor nu este de a descoperi agendele secrete - aceștia au tendința de a discuta în mod deschis despre agendele lor, dacă știi unde să cauți. Nu, problema este de a separa mărturisirile de dezinformare, minciunile de adevăr. Pentru a face acest lucru, trebuie să comparați cărțile albe și declarațiile globaliștilor cu faptele și dovezile disponibile în lumea reală. Să analizăm în detaliu problema penuriei de alimente...
Penurie de alimente în șase luni
În urmă cu o săptămână, un torent de comunicate de presă de la instituții globale a curs, toate menționând exact aceeași preocupare: penuria de alimente în următoarele 3 până la 6 luni. Aceste declarații corespund foarte bine propriilor mele estimări, deoarece am avertizat în mod regulat cu privire la pericolele iminente ale inflației care duc la raționalizarea alimentelor și la întreruperea lanțului de aprovizionare.
FMI, BRI, Banca Mondială, ONU, Fundația Rockefeller, Forumul Economic Mondial, Bank of America și chiar Biden însuși prezic o criză alimentară majoră pe termen scurt și nu este o coincidență faptul că politicile acestor instituții și acțiunile politicienilor marionete care lucrează cu ele cauzează criza pe care o prezic acum. Cu alte cuvinte, este ușor să prezici un dezastru atunci când l-ai creat.
Se susține că invazia Rusiei în Ucraina este cauza principală, dar aceasta este o distragere a atenției de la adevărata problemă. Da, sancțiunile împotriva Rusiei vor duce în cele din urmă la o scădere a aprovizionării cu alimente, dar globaliștii și mass-media ignoră în mod deliberat amenințarea mai mare, care este devalorizarea monedei și inflația prețurilor create de băncile centrale care pompează zeci de mii de miliarde de dolari în pachete de stimulare pentru a susține partenerii corporativi "prea mari pentru a da faliment".
Numai în 2020, Fed a creat peste 6 trilioane de dolari din nimic și i-a pompat în economie prin programe de asistență socială. Adăugați la aceasta multe trilioane de dolari pe care Fed le-a tipărit de la prăbușirea creditelor în 2008 - a fost un festival nesfârșit de distrugere a dolarului, iar acum publicul începe să resimtă consecințele. Din fericire pentru bancherii centrali, pandemia a lovit și Rusia a invadat Ucraina, deoarece acum pot da vina pe pandemie și pe Putin pentru întreaga calamitate inflaționistă pe care au creat-o.
În SUA, inflația a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani cu mult înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, dar luați în considerare ramificațiile acestui război și modul în care afectează aprovizionarea cu alimente.
Invazia rusă perturbă cu siguranță producția de cereale ucraineană, care reprezintă aproximativ 11% din totalul pieței mondiale de grâu. Rusia deține, de asemenea, o cotă de 17% și, împreună, aceste două națiuni aprovizionează o mare parte din lumea a treia și din Europa cu 30% din exporturile de grâu și orz, 19% din exporturile de porumb, 23% din exporturile de canola și 78% din exporturile de floarea-soarelui.
Cu toate acestea, sancțiunile împotriva Rusiei reprezintă o problemă care depășește cu mult granițele Ucrainei, deoarece Rusia produce, de asemenea, aproximativ 20% din aprovizionarea mondială cu amoniac și 20% din aprovizionarea mondială cu potasă. Acestea sunt ingrediente cheie pentru producerea îngrășămintelor utilizate în agricultura industrială. Fermierii estimează că majorarea generală a prețurilor pe piețele alimentare va fi de aproximativ 10%, dar cred că aceste cifre sunt foarte conservatoare. Observ deja creșteri generale ale prețurilor de cel puțin 20% față de acum șase luni și mă aștept să văd o creștere suplimentară de 30% până la sfârșitul anului. Cu alte cuvinte, ne așteptăm la creșteri medii de 50% în 2022.
Datele oficiale ale guvernului privind inflația și IPC nu sunt fiabile. Dublați cifrele pe care le dau și veți fi mult mai aproape de adevăr. Rata inflației utilizată de Shadowstats.com, calculată prin metode folosite cândva de guvernul SUA în anii 1980, înainte ca acesta să-și "corecteze" modelele pentru a ascunde datele, îmi susține poziția de până acum.
Experții americani în agricultură se așteaptă ca China să umple golul în cazul în care livrările rusești dispar, dar este o greșeală să facem această presupunere.
Pentru că ceva ciudat se întâmplă în China
Represiunea Chinei împotriva infecțiilor cu covid a atins un nivel atât de bizar încât trebuie să întreb: măsurile de reținere sunt într-adevăr legate de covid sau ascund altceva?
Rata mortalității cauzate de covid în China este imposibil de calculat cu exactitate, deoarece nu au publicat niciodată date corecte care să poată fi confirmate. Cu toate acestea, aproape peste tot în lume, rata medie de mortalitate a infecției cu covid este de 0,27%, ceea ce înseamnă că peste 99,7% dintre oamenii din lume nu trebuie să își facă griji că vor muri din cauza virusului. Dar în China, PCC se comportă ca și cum ar avea de-a face cu Moartea Neagră. De ce?
Închiderile au dus la penurie de alimente în întreaga țară, cu lanțuri de aprovizionare tensionate și fabrici care au rămas închise în multe cazuri. Dar ceea ce mulți din Occident nu aud este faptul că exporturile chinezești au fost practic înghețate. Mai mult de unul din cinci portcontainere din lume este blocat în prezent în porturile chinezești din cauza închiderii porturilor. Este incredibil.
De ce ar face China acest lucru pentru un virus despre care știm cu toții că nu este periculos pentru marea majoritate a oamenilor? De ce să instituim cea mai gravă închidere a țării de până acum și să înfometăm propria populație când majoritatea guvernelor occidentale au abandonat campania de alarmă împotriva pandemiei și programul de vaccinare forțată?
Cred că este posibil ca China să fie deja angajată într-un război economic pe care mulți americani și europeni nici măcar nu-și dau seama că se întâmplă. Ar putea fi un test beta pentru o oprire a exporturilor către SUA și Europa sau ar putea fi o oprire treptată, menită să devină permanentă. Blocajul comercial poate fi, de asemenea, un precursor al unei invazii chinezești în Taiwan.
Taiwanul este, de fapt, mai dependent și mai strâns legat de economia chineză decât își dau seama mulți oameni. China este cel mai mare cumpărător al exporturilor taiwaneze, iar aceste exporturi reprezintă 10% din PIB-ul Taiwanului. Sute de mii de muncitori și oameni de afaceri taiwanezi călătoresc în mod regulat în China pentru a munci, un alt factor economic care este acum subminat de blocaje. În plus, Taiwanul are multe companii care își operează fabricile în China continentală, toate acestea putând fi închise din cauza închiderii.
Tot ceea ce vreau să spun este că, dacă aș fi China și aș plănui să invadez Taiwanul în viitorul apropiat, aș putea lua în considerare folosirea covidului ca acoperire pentru a le afecta mai întâi economia și a le perturba modelul de export. Comuniștii văd populația ca pe o utilitate care poate fi sacrificată dacă este necesar, iar China este perfect dispusă să provoace suferință pe termen scurt poporului său dacă aceasta înseamnă câștiguri pe termen lung pentru partid. În plus, dacă ar fi să mă angajez în secret într-un război economic cu Occidentul, ce modalitate mai bună decât să blochez 20% din navele de marfă din lume și să perturb lanțurile de aprovizionare în numele protejării țării de o "pandemie"?
Care este concluzia? Nu vă bazați pe China pentru a satisface nevoile de export de ingrediente pentru îngrășăminte sau orice altceva, deoarece sancțiunile împotriva Rusiei continuă.
Inflație, ofertă și control
Nu doar organizațiile globaliste vorbesc despre viitoarele penurii de alimente; directorul general al companiei internaționale de produse alimentare Goya a avertizat recent că suntem în pragul unei crize alimentare. Așa cum am mai observat în trecut, inflația duce la controlul guvernamental al prețurilor, controlul prețurilor duce la lipsa de stimulente pentru a produce (profituri), lipsa profiturilor duce la pierderi de producție, pierderile de producție duc la penurie, iar penuria duce la raționalizarea guvernamentală (controlul tuturor surselor majore de hrană).
După cum am văzut în cazul aproape tuturor regimurilor autoritare din istoria modernă, controlul aprovizionării cu alimente este esențial pentru a controla populația. Ca preocupare strategică, este depășită doar de controlul energiei (cu care ne vom confrunta în curând ca penurie, deoarece Europa va sancționa petrolul și gazele rusești și va începe să absoarbă aprovizionarea de la alți exportatori). Problema alimentelor este cea mai apropiată de casă, deoarece putem vedea imediat efectele asupra portofelelor și familiilor noastre. Pentru mulți părinți, nimic nu este mai rău decât perspectiva de a-și vedea copiii flămânzi.
Mass-media mainstream ignoră încă o dată orice potențială amenințare economică și, mai mult, neagă ideea de penurie de alimente ca fiind un motiv de îngrijorare. Eu zic, de ce să ascultăm un grup de oameni care se înșeală mereu în legătură cu acest gen de evenimente? Eu i-aș lua în serios pe globaliști cel puțin atunci când vine vorba de colaps economic; la urma urmei, ei beneficiază cel mai mult de pe urma unor astfel de dezastre și au cea mai mare influență atunci când vine vorba de declanșarea unei crize.
Pregătirea de astăzi nu costă nimic mâine. Lipsa de pregătire astăzi costă TOTUL mâine. Pentru oricine are creier, alegerea este simplă: să se pregătească pentru sfârșitul alimentelor accesibile și ușor de procurat înainte de sfârșitul anului
Sursa: https://alt-market.us/food-shortages-in-six-months-the-globalists-are-telling-us-what-happens-next/
Articolul în franceză: https://strategika.fr/2022/05/02/penuries-alimentaires-dans-six-mois-les-mondialistes-nous-disent-ce-qui-va-se-passer-ensuite/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu