Forumul Economic mondial a publicat două articole pe site-ul său, care au explorat modul în care oamenii ar putea fi condiționați să se obișnuiască cu ideea de a mânca buruieni, gândaci și apă uzată potabilă pentru a reduce emisiile de CO2.
"Găsirea
de noi alimente pe bază de plante devine din ce în ce mai urgentă cu
prognoza că populația lumii va creşte cu două miliarde în următorii 30
ani", anunţă un articol publicat de Douglas Broom pe site-ul oficial
WEF
„În
timp ce creșterea animalelor pentru carne generează 14.5% din totalul
emisiilor globale de gaze cu efect de seră, buruienile captează carbon
din atmosferă și, prin urmare, pot contribui la controlul schimbărilor
climatice.”
Potrivit lui Broom, „buruienile pot fi hrănitoare și gustoase” și sunt ușor de crescut.
Articolul nu explică de ce buruienile, cum ar fi frunzele de păpădie, care sunt atât de omniprezente, nu au devenit deja o bază pentru dieta occidentală.
Articolul nu explică de ce buruienile, cum ar fi frunzele de păpădie, care sunt atât de omniprezente, nu au devenit deja o bază pentru dieta occidentală.
"Data
viitoare când un cerşetor se apropie de masina ta la un semafor, arată către buruienile gustoase și hrănitoare care cresc printre fisurile din pavaj și spune-i, "Poftă bună!", scrie Dave Blount.
Un
articol separat, de asemenea, publicat pe site-ul WEF investighează
modul în care oamenii pot fi condiționați să se bucure de consumul de
„alimente” care la vedere sună dezgustător.
“Răspunsurile
care implică idei condiţionate cultural de ceea ce este “natural”
pot fi modificate în timp,” spune articolul, înainte de a întreba de ce
există o repulsie împotriva “alimentelor bazate pe insecte” și “băuturilor cu
ingrediente recuperate din ape uzate.”
Autorul
conchide că “desensibilizarea (expuneri repetate)” poate fi eficientă
în “reducerea dezgustului (versus frică)” în rândul “populației
generale”.
Mai multe: https://youtu.be/TjsPpRZVrzQ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu