joi, 9 februarie 2023

Sunteţi pregătiţi pentru a trăi ca în secolul 19? (S-ar putea ca acest lucru să nu se întâmple mâine, dar dacă totuşi se întâmplă?)

Textul de mai jos ar putea părea multora - şi aşa se va şi întâmpla - o pură speculaţie, fantezie, joc nepermis cu fricile oamenilor. Asta pentru că cei mai mulţi dintre noi nu privim în jur, preferând, pentru că ne e teamă de a deveni responsabili pentru viaţa noastră, ascunderea la sânul (vitreg de fapt) al celor care ne conduc. Iar cei care ne conduc, după cum s-a văzut cu claritate în ultimii 3 ani, nu sunt interesaţi decât în măsura în care le putem folosi. Ceea ce devine tot mai puţin probabil, dincolo de un număr limitat de sclavi lobotomizaţi, în actuala etapă a modernităţii cu automatizări masive şi inteligenţă artificială tot mai implicată în producţia de produse şi chiar în servicii. Pericolelor de mai jos rămâne deci să le adăugăm dezastrul şi genocidul global planificat.

În aceste condiţii, în care nu numai diverse tipuri de evenimente tehnologice sau naturale pot afecta masiv existenţa noastră, ci chiar programatele şi deja prezentele crize energetică şi a alimentelor, ar trebui să ne gândim (nu cu toţii, cum ar suna într-un limbaj de lemn) cei care reuşim să vedem prin şi dincolo de aburii magiei confortului tehnologic actual și trufia tîmpă pe care ne-a întărit-o. Şi să nu uităm că putem fi aruncaţi chiar mai înapoi în istorie. Cu aceste scurte explicaţii, vă rog să luaţi cele scrise aici ca un îndemn pentru a deveni responsabili de viaţa noastră şi nu ca pe un exerciţiu de fantezie.

  •   

Cei care cunosc raportul Comisiei EMP (Comisia Congresului SUA pentru evaluarea riscului unui atac electromagnetic) au auzit probabil și afirmația conform căreia acest tip de eveniment i-ar transporta brusc pe toți cei implicați înapoi în anii 1800, aproape instantaneu. De asemenea, este posibil ca până la 90% din populație să moară în 2 ani din cauza lipsei bruște de tehnologie modernă. Nu contează dacă este vorba de un EMP, CME (Ejecţie coronală de masă), un atac cibernetic sau un atac terorist asupra rețelei, rezultatele vor fi în mare parte aceleași.

Aceasta este o noțiune care dă de gândit și pe care o puteți crede sau nu. Dacă credeți că totul este doar o exagerare, nu trebuie decât să vă întoarceți la activitățile zilnice și să sperați că nu se va întâmpla niciodată și să lăsați supraviețuirea dvs. în seama cuiva care va face ceva dacă se va întâmpla vreodată. Pentru acele suflete curajoase care își asumă responsabilitatea pentru soarta lor și a familiei lor, vă revine sarcina de a determina ce va însemna pentru voi acest tip de eveniment. Un eveniment de o asemenea magnitudine va afecta în moduri diferite persoane din locații diferite.

Este important să realizați mai întâi ce schimbări veți vedea probabil în urma acestui eveniment. Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să vă uitați la cum ar arăta pentru dumneavoastră un stil de viață din secolul al XIX-lea. Înțelegerea acestor diferențe vă va ajuta să determinați ce planuri trebuie să faceți din timp pentru a vă adapta la aceste schimbări într-un mod care să vă permită să supraviețuiți. Iată câteva dintre lucrurile cu care vă veți confrunta odată cu prăbușirea tehnologiei moderne, iar acest lucru nici măcar nu ia în considerare problemele cu care vă veți confrunta din partea celor slab pregătiți.

Sistemele de sprijin din secolul al XIX-lea includeau următoarele

Nave cu vele pentru transportul de mărfuri și de persoane
Nave cu aburi pentru transportul de mărfuri și de persoane
Locomotive cu aburi pentru transportul de mărfuri și de persoane
Cai și căruțe pentru transportul de mărfuri și de persoane

Cai, catâri și boi pentru cultivare și recoltare
Pivnițe pentru rădăcinoase pentru depozitarea comună
Depozite de gheață pentru depozitarea gheții tăiate în timpul iernii
Semințe cu polenizare deschisă pentru plantare
Gunoi de grajd pentru îngrășăminte
Mori locale pentru prelucrarea cerealelor
Puțuri de apă săpate la mică adâncime pentru apă proaspătă
Unelte manuale pentru construcții și reparații

Sisteme dezvoltate pentru iluminat cu kerosen, ulei de balenă și lumânări.
Sisteme de energie mecanică pentru fabrici și mașini
Linii telegrafice pentru comunicații
Meșteșugari locali pentru a construi și repara obiecte
Mijloace umane și animale pentru a produce cărbune

Sobe cu lemne pentru gătit și încălzire
Cămine de noapte pentru necesitățile sanitare
Clădiri proiectate pentru ventilație naturală

Sisteme limitate de apă curată
Spitale și medici în număr limitat
Medicamente și echipamente medicale limitate
Capacități limitate de stingere a incendiilor
Capacități limitate de aplicare a legii

Monedă fizică de argint și aur
Bănci care utilizează registre pe hârtie.

Multe dintre aceste sisteme există astăzi doar în muzee sau situri istorice și în cantități insuficiente pentru a susține populația pe care o avem acum. Așadar, revenirea pur și simplu la standardele de viață din secolul al XIX-lea ar fi imposibilă pentru marea majoritate a oamenilor, chiar și în cele mai bune condiții. Acest lucru scoate la iveală concluzia că 90% din populație nu ar supraviețui pe termen lung în aceste condiții.

Presupunând că acest tip de eveniment ar avea loc, de ce ați avea nevoie în avans pentru a vă asigura supraviețuirea? Aceasta este o întrebare pe care mulți oameni trebuie să și-o pună, dar majoritatea nu o vor face, pur și simplu pentru că sistemul lor de credință ar fi spulberat dacă ar recunoaște potențialele amenințări și faptul că trebuie să fie responsabili pentru propria viață.

Există potențialul pentru multe tipuri de evenimente catastrofale pe care s-ar putea să nu le vedem niciodată, dar potențialul ar trebui să fie suficient pentru a determina reflecția indivizilor să își pună cel puțin întrebările importante pentru propria supraviețuire. Pregătirea mentală și fizică este importantă pentru a supraviețui celor mai grave evenimente potențiale cu care ne-am putea confrunta. S-ar putea să nu trăiți mâine în secolul al XIX-lea, dar ce s-ar întâmpla dacă? 

Sursa: https://preppgroup.home.blog/2023/02/08/are-you-prepared-for-19th-century-living-you-may-not-find-yourself-living-in-the-19th-century-tomorrow-but-what-if/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu