marți, 13 decembrie 2022

Războiul împotriva agriculturii. Distrugătoarea "agendă sustenabilă 2030" a ONU.

 War on Global Agriculture: The Unsustainable ‘Sustainable’ UN Agenda 2030

 

 

 

 

 

 


 

 

 

  

F. William Engdahl

În ultimele săptămâni a început un asalt coordonat în toate direcțiile asupra agriculturii noastre - capacitatea de a produce hrană pentru existența umană. Recenta reuniune guvernamentală G20 din Bali, reuniunea Cop27 din cadrul Agendei 2030 a ONU din Egipt, Forumul Economic Mondial de la Davos și Bill Gates sunt cu toții complici. În mod obișnuit, aceștia folosesc o formulare lingvistică distopică pentru a da iluzia că sunt de partea binelui, când, de fapt, promovează o agendă care va duce la foamete și la moartea a sute de milioane, și chiar a miliarde de oameni, dacă va fi lăsată să continue. Este condusă de o coaliție financiară.

De la G20 la Cop27 la WEF

La 13 noiembrie, G20 - reprezentanți ai celor mai influente 20 de națiuni, inclusiv SUA, Marea Britanie, Uniunea Europeană (deși nu este o națiune), Germania, Italia, Franța, Japonia, Coreea de Sud și mai multe țări în curs de dezvoltare, inclusiv China, India, Indonezia și Brazilia - au convenit asupra unei declarații finale.

Primul punct important este un "apel la o transformare accelerată către o agricultură și sisteme alimentare și lanțuri de aprovizionare durabile și reziliente". Mai mult, "colaborarea pentru a produce și distribui alimente în mod durabil, pentru a se asigura că sistemele alimentare contribuie mai bine la adaptarea și atenuarea schimbărilor climatice, precum și pentru a opri și inversa pierderea biodiversității, pentru a diversifica sursele de hrană..." În plus, ei au solicitat "un comerț agricol favorabil incluziunii, previzibil și nediscriminatoriu, bazat pe reguli, pe baza normelor OMC". De asemenea, "Ne-am angajat să sprijinim adoptarea de practici și tehnologii inovatoare, inclusiv inovarea digitală în agricultură și în sistemele alimentare pentru a spori productivitatea și durabilitatea în armonie cu natura..." Apoi vine declarația revelatoare: "Reiterăm angajamentul nostru de a obține la nivel global emisii nete de gaze cu efect de seră zero/neutralitate în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon până la jumătatea secolului sau în jurul acestei date." (sublinierea îmi aparține)

"Agricultură durabilă" cu "zero emisii nete de gaze cu efect de seră" este un dublu limbaj orwellian. Pentru un străin de lingvistica ONU, cuvintele sună prea bine. Ceea ce se promovează, de fapt, este cea mai radicală distrugere a fermelor și a agriculturii la nivel global sub numele de "agricultură durabilă".

După conferința G20 de la Bali, care a urmat cu doar câteva zile, a avut loc în Egipt reuniunea anuală a Summitului anual al Națiunilor Unite privind clima COP27, în cadrul Agendei verzi. Acolo, participanții din majoritatea țărilor ONU, împreună cu ONG-uri precum Greenpeace și sute de alte ONG-uri ecologice au redactat un al doilea apel. COP27 a lansat ceva ce au numit în mod revelator Food and Agriculture for Sustainable Transformation (FAST) - noua inițiativă a ONU privind alimentația și agricultura pentru o transformare durabilă. Potrivit Forbes, FAST va promova "trecerea la diete sănătoase, durabile și rezistente la schimbările climatice, ar ajuta la reducerea costurilor legate de sănătate și de schimbările climatice cu până la 1,3 trilioane de dolari, sprijinind în același timp securitatea alimentară în fața schimbărilor climatice". Vorbim de cifre mari. 1,3 trilioane de dolari prin trecerea la "diete durabile, rezistente la schimbările climatice și sănătoase", care ar reduce costurile schimbărilor climatice cu 1300 miliarde dolari. Ce se ascunde cu adevărat în spatele acestor cuvinte?

Banii mulţi

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, care a vorbit cu Reuters în timpul COP27, în decurs de un an FAO va lansa un proiect "standard de aur" pentru reducerea așa-numitelor gaze cu efect de seră din agricultură.

Impulsul pentru acest război împotriva agriculturii vine, nu în mod surprinzător, de la marii bancheri, FAIRR Initiative, o coaliție de manageri de investiții internaționale cu sediul în Marea Britanie, care se concentrează pe "riscurile materiale ESG și oportunitățile cauzate de producția intensivă de animale". Printre membrii lor se numără cei mai influenți actori din finanțele globale, inclusiv BlackRock, JP Morgan Asset Management, Allianz AG din Germania, Swiss Re, HSBC Bank, Fidelity Investments, Edmond de Rothschild Asset Management, Credit Suisse, Rockefeller Asset Management, UBS Bank și numeroase alte bănci și fonduri de pensii, cu active totale administrate în valoare de 25.000 de miliarde de dolari. Ei deschid acum războiul împotriva agriculturii, la fel cum au făcut-o și cu energia. Directorul adjunct al FAO al ONU pentru politici privind schimbările climatice, Zitouni Ould-Dada, a declarat în timpul COP27 că: "Niciodată nu s-a mai acordat atâta atenție alimentației și agriculturii. Această COP este, cu siguranță, cea mai potrivită".

FAIRR susține, fără dovezi, că "producția de alimente este responsabilă pentru aproximativ o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră și reprezintă principala amenințare pentru 86% dintre speciile din lume aflate în pericol de dispariție, în timp ce creșterea vitelor este responsabilă pentru trei sferturi din pierderea pădurii tropicale amazoniene". FAO intenționează să propună o reducere drastică a producției globale de animale, în special de bovine, despre care FAIRR susține că este responsabilă pentru "aproape o treime din emisiile globale de metan legate de activitatea umană, eliberate sub formă de râgâieli de bovine, dejecții și culturi furajere". Pentru ei, cel mai bun mod de a opri râgâielile și gunoiul de grajd al vacilor este eliminarea vitelor.

Nesustenabila agricultură durabilă

Faptul că FAO a ONU este pe cale să publice o foaie de parcurs pentru a reduce drastic așa-numitele gaze cu efect de seră din agricultura globală, sub pretextul fals al "agriculturii durabile", care este condusă de cei mai mari manageri de averi din lume, inclusiv BlackRock, JP Morgan, AXA și altele, spune multe despre adevărata agendă. Acestea sunt unele dintre cele mai corupte instituții financiare de pe planetă. Ele nu pun niciodată un ban acolo unde nu li se garantează profituri uriașe. Războiul împotriva agriculturii este următoarea lor țintă.

Termenul "durabil" a fost creat de Clubul malthusian de la Roma al lui David Rockefeller. În raportul său din 1974, Mankind at the Turning Point, Clubul de la Roma a susținut:

Națiunile nu pot fi interdependente fără ca fiecare dintre ele să renunțe la o parte din propria independență sau, cel puțin, să recunoască limitele acesteia. Acum este momentul să se elaboreze un plan general pentru o creștere durabilă organică și o dezvoltare mondială bazată pe alocarea globală a tuturor resurselor finite și pe un nou sistem economic global. (sublinierea îmi aparține)

Aceasta a fost formularea timpurie a Agendei 21 a ONU, a Agendei 2030 și a Marii Resetări de la Davos din 2020. În 2015, națiunile membre ale ONU au adoptat ceea ce se numește Obiectivele de Dezvoltare Durabilă sau ODD: 17 obiective pentru a ne transforma lumea. Obiectivul 2 este "Să punem capăt foametei, să asigurăm securitatea alimentară și o nutriție îmbunătățită și să promovăm o agricultură durabilă".

Dar dacă citim în detaliu în propunerile COP27, G20 și WEF Davos ale lui Klaus Schwab aflăm ce înseamnă aceste cuvinte care sună frumos. Acum suntem inundate de afirmații, neverificate, ale numeroaselor modele de think tank-uri guvernamentale și finanțate din fonduri private, potrivit cărora sistemele noastre agricole sunt o cauză majoră a, da, încălzirii globale. Nu numai CO2, ci și metanul și azotul. Cu toate acestea, întregul argument privind gazele cu efect de seră la nivel global, conform căruia planeta noastră se află în pragul unui dezastru ireversibil dacă nu ne schimbăm radical emisiile până în 2030, este un nonsens neverificabil provenit din modele informatice opace. Pe baza acestor modele, IPCC al ONU insistă asupra faptului că, dacă nu oprim o creștere a temperaturii globale cu 1,5 C peste nivelul din 1850, până în 2050, lumea se va sfârși practic.

Războiul este abia la început

ONU și WEF de la Davos au făcut echipă în 2019 pentru a promova în comun SDG Agenda 2030 a ONU. Pe site-ul WEF se recunoaște deschis că acest lucru înseamnă să se scape de sursele de proteine din carne, introducând promovarea cărnii false, susținând proteine alternative, cum ar fi furnicile sărate sau greierii sau viermii măcinați pentru a înlocui puiul sau carnea de vită sau de miel. La COP27, discuția a fost despre "dietele care pot rămâne în limitele planetare, inclusiv reducerea consumului de carne, dezvoltarea de alternative și stimularea trecerii la mai multe plante, culturi și cereale native (reducând astfel dependența actuală de grâu, porumb, orez, cartofi)".

WEF promovează trecerea de la dietele bazate pe proteine din carne la cele vegane, argumentând că ar fi mai "sustenabilă". De asemenea, ei promovează alternative de carne de laborator cultivată în laborator sau pe bază de plante, cum ar fi Impossible Burgers, finanțat de Bill Gates, ale cărui teste proprii ale FDA indică faptul că este probabil cancerigenă, deoarece este produsă cu soia OMG și alte produse saturate cu glifosat. Directorul executiv al Air Protein, o altă companie de carne falsă, Lisa Lyons, este consilier special al WEF. WEF promovează, de asemenea, alternativele proteice ale insectelor la carne. Rețineți, de asemenea, că Al Gore este administrator al WEF.

Războiul împotriva creșterii animalelor pentru carne devine extrem de serios. Guvernul Țărilor de Jos, al cărui prim-ministru, Mark Rutte, fost la Unilever, este un colaborator al agendei WEF, a creat un ministru special pentru mediu și azot, Christianne van der Wal. Utilizând un ghid de protecție a naturii Natura 2000 al UE, care nu a fost niciodată invocat și care este depășit, conceput pentru a "proteja mușchiul și trifoiul" și bazat pe date de testare frauduloase, guvernul tocmai a anunțat că va închide cu forța 2 500 de ferme de bovine din Olanda. Obiectivul lor este de a forța 30% din fermele de bovine să se închidă sau să fie expropriate.

În Germania, Asociația Germană a Industriei de Carne (VDF), spune că în următoarele patru-șase luni Germania se va confrunta cu o penurie de carne, iar prețurile vor crește vertiginos. Hubert Kelliger, membru al consiliului de administrație al VDF, a declarat: "În patru, cinci, șase luni vom avea lipsuri pe rafturi". Se așteaptă ca carnea de porc să cunoască cele mai grave lipsuri. Problemele legate de aprovizionarea cu carne se datorează faptului că Berlinul a insistat să reducă numărul de animale cu 50% pentru a reduce emisiile de încălzire globală. În Canada, guvernul Trudeau, un alt produs al WEF de la Davos, potrivit Financial Post din 27 iulie, intenționează să reducă emisiile provenite de la îngrășăminte cu 30% până în 2030, ca parte a unui plan de a ajunge la zero net în următoarele trei decenii. Dar cultivatorii spun că, pentru a realiza acest lucru, ar putea fi nevoiți să reducă semnificativ producția de cereale.

Când președintele autocrat din Sri Lanka a interzis toate importurile de îngrășăminte azotate în aprilie 2021, într-un efort brutal de a se întoarce la un trecut de agricultură "durabilă", recoltele s-au prăbușit în șapte luni, iar foametea și ruina agricultorilor și protestele în masă l-au forțat să fugă din țară. El a ordonat ca întreaga țară să treacă imediat la agricultura ecologică, dar nu a oferit fermierilor nicio pregătire în acest sens.

Dacă se combină toate acestea cu decizia politică catastrofală a UE de a interzice gazul natural rusesc folosit pentru fabricarea îngrășămintelor pe bază de azot, ceea ce forțează închiderea fabricilor de îngrășăminte din UE, care va cauza o reducere globală a randamentului culturilor, precum și cu falsul val de gripă aviară, în virtutea căruia se ordonă în mod fals fermierilor din America de Nord și UE să ucidă zeci de milioane de găini și curcani, pentru a cita doar câteva cazuri, devine clar că lumea noastră se confruntă cu o criză alimentară fără precedent. Totul pentru schimbările climatice?

F. William Engdahl este consultant în domeniul riscurilor strategice și conferențiar, este licențiat în politică la Universitatea Princeton și este un autor de best-seller despre petrol și geopolitică, exclusiv pentru revista online Global Research Centre for Research on Globalization

Sursa:  http://www.williamengdahl.com/gr30November2022.php

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu