luni, 12 decembrie 2022

Călin Georgescu şi Clubul de la Roma (I). Ascensiunea mafiei "modelării predictive". Universul ca un cazinou Monte Carlo.

Numele unor "binevoitori-salvatori" ai omenirii - specialişti, politicieni şi activişti civici- şi falsa ştiinţă ne-au devenit mult mai cunoscute în ultimii 3 ani. Astfel de personaje "strălucesc" de ani de zile şi în peisajul societăţii româneşti şi indică direcţia de înaintare, măsurile şi mijloacele pentru a o pune în practică. Rezultatele le vedem, adică le suferim. Din perioada "pandemiei", în care s-au afişat nenumăraţi astfel de cunoscători-salvatori, nu am să-i amintesc decât pe Arafat, Cercel şi Rafila.

În acelaşi timp, prin societate se plimbă personaje bine mediatizate, ba civici, ba politici, cum este cazul lui Călin Georgescu, purtat şi prezentat pe rând de diverse structuri ca marele"salvator" al României, fost ceva şef în Clubul de la Roma, o organizaţie puternic implicată, după cum vom vedea, în construirea imperiului global. Îl amintesc numai pe el, deşi mulţi alţi "specialişti" români au făcut sau/şi fac parte din organizaţii internaţionale globaliste, pe de o parte pentru că numele său a fost frecvent vehiculat în spaţiul public, pe de altă parte pentru că în continuare vă propun o amplă şi extrem de lămuritoare analiză (pe parcursul a 4 episoade) despre această organizaşie demonică şi despre multe alte construcţii dedicate construirii unei omeniri reduse ca număr şi limitată ca aspiraţii la un minim necesar omului de unică folosinţă. 

  •     

Dacă tot suntem acum familiarizați cu manipularea modelelor predictive din timpul crizei COVID-19, trebuie să știm că o rețea de malthusieni puternici a folosit aceleași tactici în cea mai mare parte a secolului trecut pentru a-și vinde și impune agenda. 

CEL MAI BUN MIJLOC PENTRU A PREVEDEA VIITORUL ESTE ACELA DE A-L CREA - Abraham Lincoln

Printr-o propagandă amplă şi susţinută, lumea a fost convinsă că eugenia a dispărut odată cu înfrângerea lui Hitler în 1945, dar realitatea, așa cum am discutat în articolul meu anterior Răzbunarea malthusienilor și știința limitelor, este foarte departe de această fantezie populară.

În acel articol, am trecut în revistă originile ciberneticii ca o nouă "știință a controlului" creată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de către un cuib de adepți ai lordului Bertrand Russell care aveau o singură misiune în minte. Această misiune era de a modela gândirea atât a publicului, cât și a unei noi clase de elită managerială care să servească drept instrumente pentru o putere pe care erau incapabili să o înțeleagă.(1)

Am explorat, de asemenea, știința limitelor care a fost infuzată în comunitatea științifică la începutul secolului al XX-lea, odată cu impunerea presupunerii că umanitatea, biosfera și chiar universul însuși erau sisteme închise, definite de cea de-a doua lege a termodinamicii (entropia) și, prin urmare, guvernate de tendința spre descompunere, moarte termică și potențial de schimbare creativă din ce în ce mai scăzut. Domeniul ciberneticii va deveni, de asemenea, instrumentul folosit pentru a promova o nouă mișcare eugenică globală care a dat naștere mai târziu transumanismului, o ideologie care se află astăzi în centrul celei de-a patra revoluții industriale, precum și al "Marii resetări".

În acest articol, vom evalua modul în care a avut loc această prestidigitație și modul în care mințile populației și ale clasei conducătoare deopotrivă au fost induse să participe la propria noastră anihilare. Să sperăm că, în cursul acestui exercițiu, vom aprecia mai bine ce moduri de gândire mai pot fi reînviate pentru a asigura un viitor mai bun, mai potrivit unei specii demne.

Șiretlicul lui Neil Ferguson

În mai 2020, Neil Ferguson, de la Imperial College, a fost forțat să demisioneze din funcția de șef al Grupului consultativ științific pentru situații de urgență (SAGE) din Regatul Unit. Motivul public invocat a fost escapadele sexuale ale lui Neil cu o femeie căsătorită în timpul unui blocaj draconic în Marea Britanie, la apogeul primului val de isterie. Neil ar fi trebuit, de asemenea, să fie demis din toate funcțiile sale de la ONU, OMS și Imperial College (majoritatea pe care continuă să le ocupe) și, probabil, să fie încarcerat pentru rolul său în comiterea cu bună știință a unei fraude timp de două decenii. 

La urma urmei, Neil nu numai că a fost personal responsabil pentru blocajele care au fost impuse populației din Regatul Unit, Canada, o mare parte din Europa și SUA(2), dar, în calitate de cel mai renumit modelator matematic din lume, el a fost inovatorul modelelor utilizate pentru a justifica gestionarea crizelor și prognoza pandemiilor cel puțin din decembrie 2000.

În această perioadă, Neil s-a alăturat Imperial College, după ce a petrecut mai mulți ani la Oxford. În scurt timp, s-a trezit consilier al guvernului britanic în legătură cu noua epidemie de "febră aftoasă" din 2001.

Neil s-a apucat de lucru, elaborând modele statistice care extrapolează linii de tendință liniară în viitor și a ajuns la concluzia că peste 150.000 de persoane vor muri din cauza bolii dacă nu vor fi ucise 11 milioane de oi și vite. Fermele au fost imediat decimate prin decret guvernamental, iar Neil a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic pentru serviciile aduse cauzei prin crearea de penurie prin intermediul unei crize sanitare fabricate.

În 2002, Neil și-a folosit modelele matematice pentru a prezice că 50.000 de oameni vor muri din cauza bolii vacii nebune, dar în cele din urmă s-au înregistrat doar 177 de decese.

În 2005, Neil a țintit din nou spre cer și a prezis că 150 de milioane de oameni vor muri din cauza gripei aviare. Modelele sale computerizate au ratat ținta cu 149.999.718 decese, când doar 282 de persoane au murit din cauza acestei boli între 2003-2008.

În 2009, modelele lui Neil au fost folosite din nou de guvernul britanic pentru a prezice 65.000 de decese din cauza gripei porcine, care a ucis în cele din urmă aproximativ 457 de persoane.

În ciuda palmaresului său de eșecuri jenante, Neil a continuat să își vadă steaua crescând tot mai mult în stratosfera celebrității științifice. În scurt timp, el a devenit vicedecan al Facultății de Medicină a Imperial College și un expert global în domeniul bolilor infecțioase. 

În 2019, a fost desemnat să conducă Centrul de colaborare pentru modelarea bolilor infecțioase al Organizației Mondiale a Sănătății, poziție pe care o deține și în prezent. În acest moment, modelele sale depășite au fost folosite pentru a "prezice" 500.000 de decese COVID în Marea Britanie și două milioane de decese în SUA, dacă nu se impuneau în scurt timp închideri totale. Sub aparența subțire a "științei", cuvântul său a devenit lege și o mare parte a lumii a căzut la rând scandând "două săptămâni pentru a aplatiza curba".

 
Modelul predictiv preluat din lucrarea din 16 martie, scrisă de echipa de răspuns COVID-19 de la Imperial College London, condusă de Neil M. Ferguson, "Impactul intervențiilor non-farmaceutice (NPI) pentru reducerea mortalității COVID-19 și a cererii de asistență medicală"

Atunci când Neil a fost presat să pună la dispoziția publicului codul utilizat pentru a genera modelele sale pentru examinare la sfârșitul anului 2020 (după ce s-a descoperit că codul era vechi de peste 13 ani), el a refuzat să cedeze, eliberând în cele din urmă o versiune puternic redactată, care era aproape inutilă pentru analiză. 

Un inginer de software de la Google, cu 30 de ani de experiență, care scrie (sub pseudonim) pentru The Daily Skeptic, a analizat codul redactat și a spus următoarele:

Nu este codul pe care Ferguson l-a rulat pentru a produce celebrul său Raport 9. Ceea ce a fost publicat pe GitHub este un derivat puternic modificat al acestuia, după ce a fost actualizat timp de mai bine de o lună de către o echipă de la Microsoft și alții. Această bază de cod revizuită este împărțită în mai multe fișiere pentru lizibilitate și este scrisă în C++, în timp ce programul original era "un singur fișier de 15.000 de linii la care s-a lucrat timp de un deceniu" (aceasta este considerată o practică extrem de proastă). O cerere pentru codul original a fost făcută în urmă cu 8 zile, dar a fost ignorată, și probabil că va fi nevoie de un fel de constrângere legală pentru a-i determina să îl publice. În mod clar, Imperial este prea jenată de starea în care se află pentru a-l elibera de bună voie, ceea ce este inacceptabil, având în vedere că a fost plătit de contribuabil și îi aparține acestuia.

Pe lângă contribuabili, autorul ar fi trebuit să îl includă și pe Bill Gates, întrucât fundația sa a donat milioane de dolari Colegiului Imperial și lui Neil în mod direct pe parcursul a două decenii, dar îl vom ierta că a omis acest aspect.

Metodele Monte Carlo: Cum a devenit universul un cazino

Autorul de la Daily Skeptic a mers mai departe pentru a lovi în inima fraudei lui Neil atunci când a bătut în cuie funcția stocastică de bază din inima modelelor predictive ale lui Neil. Ea scrie:

'Stocastic' este doar un cuvânt cu iz științific pentru 'aleatoriu'. Aceasta nu este o problemă dacă aleatorismul este pseudo-aleatorismul intenționat, adică aleatorismul este derivat dintr-o 'sămânță' de pornire care este iterată pentru a produce numere aleatoare. O astfel de aleatoritate este adesea utilizată în tehnicile Monte Carlo. Este sigură, deoarece sămânța poate fi înregistrată și aceleași numere (pseudo)aleatoare pot fi produse din ea în viitor.

Autorul are dreptate să identifice funcția de probabilitate stocastică (aleatorie) care se află în centrul modelelor lui Neil și, de asemenea, se concentrează în mod corect pe falsificarea flagrantă a datelor și a codului pentru a genera rezultate iraționale pe scară largă care nu au nicio legătură cu realitatea. Cu toate acestea, fiind o programatoare Google care a fost ea însăși prelucrată într-un mediu al "teoriei informației", care presupune că hazardul se află în centrul întregii realități, autoarea face o greșeală atunci când presupune că tehnicile Monte Carlo ar fi cumva utile pentru a face predicții ale crizelor viitoare. După cum vom vedea în curând, tehnicile Monte Carlo reprezintă o problemă centrală în toate aspectele gândirii umane și ale elaborării politicilor.

Tehnica Monte Carlo însăși și-a primit numele de la teoreticianul informației John von Neumann și colegul său Stanlislaw Ulam, care au văzut în aruncarea întâmplătoare a zarurilor la mesele de ruletă ale cazinourilor cheia pentru a analiza literalmente orice sistem neliniar existent - de la descompunerea atomică, la comportamentul economic, neuroștiință, climatologie, biologie și chiar teorii ale formării galaxiilor. Cazinoul Monte Carlo din Maroc a fost modelul ales de von Neumann și Ulam pentru a fi folosit ca model ideal care se presupunea că va modela întreaga creație.

Potrivit site-ului oficial al Institutului pentru cercetare operațională și științe manageriale(INFORM), nu a durat mult până când metodele Monte Carlo au fost adoptate de RAND Corporation și de forțele aeriene americane. Pe site-ul INFORM se precizează:

Deși nu a fost inventată la RAND, puternica tehnică matematică cunoscută sub numele de metoda Monte Carlo a fost dezvoltată în mare parte la RAND în cursul cercetărilor privind o varietate de probleme ale Forțelor Aeriene și ale armelor atomice. Principalele contribuții ale RAND la metoda Monte Carlo constau în dezvoltarea timpurie a două instrumente: generarea de numere aleatoare și dezvoltarea sistematică a tehnicilor de reducere a varianței.

După cum am discutat în segmentul meu anterior, RAND Corporation a fost forța motrice pentru adoptarea ciberneticii ca știință a controlului în cercurile de politică externă din SUA în timpul Războiului Rece.

Persoana însărcinată cu impunerea ciberneticii și a planificării "sistemelor" asociate acesteia în practica politică a fost Lordul Președinte al Secretariatului Științific al Imperiului Britanic, Alexander King- care a acționat aici în calitate de Director General al Afacerilor Științifice al Organizației pentru Coordonare și Dezvoltare Economică (OCDE) și consilier al NATO. Rolul său de după 1968, în calitate de cofondator al Clubului de la Roma, va fi discutat în scurt timp.

Dacă vânzarea scenariilor sfârșitului lumii către o populație credulă a luat forma unor astfel de modele stocastice finanțate de Gates, utilizând tehnici Monte Carlo precum cele utilizate de Neil Ferguson, vânzarea scenariilor sfârșitului lumii sub forma încălzirii globale a folosit exact aceleași tehnici, deși pentru o perioadă de timp ceva mai lungă. După cum a demonstrat Dr. Tim Ball în procesele sale de succes împotriva lui Michael Mann de la IPCC, celebru pentru "crosa de hochei", aceste modele de încălzire globală de sfârșit de veac au folosit, de asemenea, formule stocastice (cunoscute și ca funcții aleatorii) împreună cu tehnici Monte Carlo pentru a genera în mod constant curbe de încălzire irațional de ridicate în toate modelele climatice.

 

Într-un articol din octombrie 2004 din Technology Review, autorul Richard Muller a descris modul în care doi oameni de știință canadieni au demonstrat că această fraudă stă la baza modelului lui Mann Hockey Stick, scriind:

Oamenii de știință canadieni Stephen McIntyre și Ross McKitrick au descoperit o eroare matematică fundamentală în programul de calculator care a fost folosit pentru a produce crosa de hochei... Această metodă de generare a datelor aleatorii se numește analiză Monte Carlo, după numele celebrului cazinou, și este folosită pe scară largă în analiza statistică pentru a testa procedurile. Când McIntyre și McKitrick au introdus aceste date aleatorii în procedura Mann, a ieșit o formă de băț de hochei!".

Nu întâmplător, aceleași modele stocastice care utilizează tehnicile Monte Carlo au fost folosite și în elaborarea modelelor economice care justifică economia de cazinou, plină de tranzacționare de înaltă frecvență, din epoca de consumism miop și de dereglementare de după 1971.(3)

 Note de subsol

1 Planul ideologic pentru această știință aplicată a controlului a fost schițat cu zeci de ani mai devreme în lucrarea în trei volume scrisă în colaborare de Russell și de colegul său de apostolat de la Cambridge, Sir Alfred North Whitehead, numită "The Principia Mathematica" (în onoarea plagiatului lui Sir Isaac Newton publicat cu trei secole mai devreme). Ambele Principii au pregătit terenul pentru sistemele de economie politică care aveau să fie folosite de Imperiul Britanic pentru a încerca să își controleze victimele, conceptele lui Newton privind masa, forțele, atracția și spațiul gol aflându-se în centrul teoriilor economice politice ale lui Adam Smith, Thomas Malthus, David Ricardo și John Maynard Keynes, în timp ce conceptele lui Russell au creat fundamentul ideologic pentru cibernetică, teoria informației, analiza sistemelor și cultul inteligenței artificiale din secolul trecut.

2 O ediție din 25 martie 2020 a publicației Business Insider a descris rolul lui Neil în modelarea scrierii politicii COVID din SUA: "Dr. Deborah Birx, coordonator al răspunsului la coronavirus în cadrul administrației Trump, a declarat jurnaliștilor, în cadrul unei ședințe de presă din 16 martie, că lucrarea imperială [proiecția computerizată a lui Ferguson] a determinat noul sfat al CDC de a lucra de acasă și de a evita adunările de 10 sau mai multe persoane."

3 Un exemplu deosebit de notabil este formula Merton-Scholes pentru stabilirea prețului acțiunilor petroliere și a contractelor derivate după 1973, care le-a adus programatorilor săi premii Nobel în anii 1990. Acest "cod de prognoză" a fost grozav în a demonstra rate aproape infinite de creștere monetară, dar a fost incompetent în a identifica condițiile limită din lumea reală, ceea ce a făcut ca, în cele din urmă, predicțiile lor să eșueze de fiecare dată când au fost aplicate.



Va urma.

Sursa:  https://unlimitedhangout.com/2022/11/investigative-reports/the-club-of-rome-and-the-rise-of-the-predictive-modelling-mafia/




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu