marți, 5 aprilie 2022

Războiul aurului din NATO. România îşi poate lua adio de la aurul depozitat la Banca Angliei, dar, surpriză, nu numai ea, ci chiar toate statele UE/NATO!

 

Războiul aurului din interiorul NATO

  de Jorge Vilches

Brexitologia s-a concentrat cu precădere asupra peștelui britanic, dar a ignorat complet rezervele uriașe de aur ale UE, care se presupune că sunt încă în custodia Băncii Angliei. Adăugând insulta la prejudiciu, un divorț fără acord între Marea Britanie și UE în ceea ce privește serviciile financiare a trecut aproape neobservat... nu numai fără să se audă bubuitura protocolului încă amânat al "echivalenței financiare"... dar și fără un simplu scâncet din partea presei specializate și a celor care au rămas în UE. Acum, criza ucraineană, cu noile sale cerințe de plată pentru petrolul și gazele rusești atât de necesare... care se suprapun cu afacerile esențiale, încă neterminate, ale Brexit-ului... va evolua în mod necesar într-un război vicios al aurului în interiorul NATO. Parafrazându-l pe James Carville, condimentat cu o aromă britanică tradițională, "It´s the bloody gold, stupid" [Refs.1+ 2]

Rule Britannia

După cum ar fi spus premierul britanic Boris Johnson, repatrierea fizică a aurului UE care se presupune că se află încă la Londra ar afecta "puternic" viitorul Europei, cu un impact politic foarte profund și de înaltă tensiune de ambele părți ale Canalului Mânecii. În acest scenariu,  Downing Street 10 ar putea negocia cu ușurință disponibilitatea lingourilor de aur ale UE doar în condiții specifice de Brexit favorabile Regatului Unit. De fapt, a face acest lucru s-ar putea dovedi a fi absolut necesar și ar trebui să depășească cu mult valoarea intrinsecă enormă a aurului UE presupus a fi încă depozitat în visteria BoE (Bank of England). Permiteți-mi să vă explic. 

[Ref. 3 până la 13]

Aurul NATO la Londra

Noile cerințe ale Rusiei privind plata în ruble sau în aur pentru oricare dintre bunurile sau serviciile sale vor declanșa în mod necesar un război major al aurului între Marea Britanie și UE, care va avea ca rezultat probabil prima confruntare internă a NATO de până acum. După cel de-al Doilea Război Mondial, ideea a fost de a păstra lingourile de aur ale Europei departe de fosta Uniune Sovietică și de Iosif Stalin, pentru orice eventualitate. Astfel, în urmă cu câteva decenii, actualele state membre ale UE au depus cea mai mare parte a aurului lor în custodie la Banca Angliei (BoE) din Londra. Acum, Marea Britanie va îndrăzni să folosească ca armă aprobarea cererilor de repatriere a aurului UE și alte probleme legate de aur, ca un instrument de negociere foarte convingător pentru o mulțime de afaceri încă neterminate, dar foarte importante, legate de Brexit. Așadar,

(a) Whitehall ar putea întârzia pe termen nedefinit livrarea aurului UE dacă nu se ajunge la un acord în favoarea Regatului Unit asupra chestiunilor pendinte de Brexit.

(b) Sau, pur și simplu, BoE nu ar returna niciodată acest aur al UE, presupus a fi păstrat în custodie în ultimele decenii, deoarece a fost parțial sau total vândut sau împrumutat sau compromis, așa cum se explică mai jos, fostul prim-ministru britanic James Gordon Brown știind prea bine despre acest lucru.

Mama conflictelor europene

Dacă istoria este o călăuză, ostilitățile vor exploda în momentul în care statele membre ale UE vor cere, individual sau colectiv, pe bună dreptate, un audit complet independent, încă inexistent, de clasă mondială, detaliat din punct de vedere funcțional, al aurului UE presupus a fi încă în "custodie" la BoE. Acest lucru ar trebui să dureze destul de mult timp și reprezintă scuza perfectă pentru a întârzia întregul proces aflat întotdeauna sub controlul exclusiv al Londrei, nu al Bruxelles-ului. Sau ar apărea probleme imposibil de gestionat imediat ce națiunile UE vor cere repatrierea imediată a cel puțin unei părți din aceste lingouri "teoretice", cel mai probabil toate în același timp, având în vedere circumstanțele. Atunci, fie (1) o parte din aur ar putea eventual să fie returnat încet ici și colo (deși cu mare întârziere ), dar numai în condiții foarte vagi ale Londrei și modificând urmările neterminate ale Brexit-ului la niveluri încă nemaivăzute, fie (2) nu ar fi returnat niciun aur, deoarece a fost vândut sau compromis în diferite moduri, după cum se explică în continuare. Și ar fi bine ca Regatul Unit să nu decidă să plătească Rusiei nici măcar cu o singură monedă de aur, deoarece UE s-ar întreba, pe bună dreptate, din depunerea cui a făcut-o.

Întunericul BoE

Piețele de aur și argint de la Londra au fost întotdeauna mai mult decât "opace", fără nicio raportare semnificativă a tranzacțiilor sau a pozițiilor. Nu au fost oferite niciodată date nici despre băncile comerciale care dețin conturi la BoE, nici o identificare tehnică precisă a custodiei aurului, cu atât mai puțin a celor care aparțin membrilor UE. După cum Venezuela știe prea bine - și statele membre ale UE ar putea fi următoarele - cine poate fi sau nu recunoscut ca fiind un proprietar valid al oricărui lucru depozitat în subteranele de pe Threadneedle Street, sau oriunde altuneva s-ar afla,  un subiect deschis lăsat la discreția totală a stăpânilor de la Canary Wharf, nu a politicienilor UE. Același lucru este valabil și pentru pasivele enorme nealocate de aur și argint ale așa-numitelor "bănci de lingouri"... sau pentru orice alte date pertinente. [Referințe 14+15+16]

Experiența (proastă) germană

Foarte recent, Germania a trebuit să aștepte 5 ani lungi pentru a repatria cu forța și în mod dureros doar o parte din aurul său de la BoE și nu a primit înapoi niciunul dintre lingourile de aur depuse inițial, ceea ce explică în mod clar întârzierea.

[Ref.17+18]

Așadar, în timp ce UE îngheață de frig și economia sa se oprește în loc, numeroasele întrebări rămase în suspensie includ

(a) deține încă BoE toate lingourile de aur ale UE... sau au fost vândute sau împrumutate, așa cum insistă mulți experți ?

(b) este dispusă și capabilă BoE să returneze imediat aurul UE pe care l-ar mai putea avea încă în posesia proprietarilor legitimi, dacă există?

(c) cine sunt proprietarii legitimi ai aurului de la BoE după decenii de remaniere europeană a frontierelor politice ?

(d) ar trebui să decidă CEJ asupra proprietății aurului... sau justiția britanică... sau BoE ? Pe ce bază, mai exact ?

(e) a împrumutat, a schimbat, a reipotecat, a închiriat, a folosit un efect de pârghie sau a grevat astfel de lingouri, care sunt acum în legătură cu mulți alți presupuși beneficiari legitimi care stau, de asemenea, la rând cu custozi sintetici de depozite "fracționare, nealocate și sintetice", improprii, conform "Sistemelor de stabilire a prețurilor derivatelor digitale", prin care nimeni nu poate ști cine deține ce și unde (dacă deține ceva)?

Nu glumesc.

Tranzacțiile derivate de astăzi cu "aur pe hârtie" constituie o adevărată schemă Ponzi pur-sânge, care depășește de multe ori lingourile de aur reale care se află teoretic în spatele lor, probabil cu un raport de 100 la 1 sau chiar mai mare, după cum știe prea bine Square Mile din Londra. Bineînțeles, BCE, FMI și BRI ar pretinde, de asemenea, că acesta este de fapt aurul "lor", nu?

Economistul britanic Peter Warburton a avut 100% dreptate când a descris faptul că băncile centrale occidentale foloseau instrumente derivate pentru a controla prețurile materiilor prime și pentru a proteja monedele guvernamentale împotriva cunoașterii de către public a devalorizării monetare. Eseul lui Warburton "The Debasement of World Currency: It Is Inflation But Not as We Know It" este postat la https://www.gata.org/node/8303

Dar, oricum s-ar desfășura evenimentele, "aurul continental" care acum este posibil să fie încă în visterie la Londra, va declanșa în mod necesar un conflict existențial intern al NATO în termeni fără echivoc (și disperare), în absența parametrilor de audit atât de necesari și a înregistrărilor încă lipsă ale numerelor de serie ale lingourilor de aur care afectează proprietatea și statutul revendicat de mai mulți destinatari (presupus legitimi), plus datele privind calitatea și puritatea lingourilor de aur, costurile de custodie întârziate, transportul și asigurarea, etc.

În treacăt fie spus, atunci când va fi la ananghie (și va fi, credeți-mă), conform "relației lor speciale", Rezerva Federală a SUA ar fi de partea Băncii Mondiale, deoarece se află exact în aceeași situație în ceea ce privește lingourile fizice pe care, teoretic, ar trebui să le depoziteze în continuare pentru terți, inclusiv pentru suverani. În pas sincronizat cu excepționalismul anglo-saxon, nici custodiile de aur ale Fed nu au fost niciodată auditate - așa cum ar fi trebuit - iar comentariile de specialitate din întreaga lume sunt convinse că nici aceste lingouri nu sunt disponibile în totalitate. În plus, SUA ar fi încântate de orice noi probleme suplimentare pentru UE, deoarece aceasta a fost ideea care a stat la baza provocării Rusiei în acest război inutil.

Jorge Vilches - mândru că a fost prezentat de mai multe ori drept " chintesența editorialistului independent ".

Fost colaborator op-ed pentru The Wall Street Journal - New York și pentru alte media financiare, a studiat acest subiect în profunzime în ultimii 20 de ani.  

Referinţe

(#1) http://www.gata.org/node/13310 (#2)https://www.counterpunch.org/2015/11/25/too-big-for-fed-have-central-banks-lost-control/ (#3) https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/the-destruction-of-the-euro?gmrefcode=gata

(#4) https://www.rt.com/business/507178-global-debt-record-high-pandemic/ (#5) http://www.gata.org/node/20642

(#6) http://plata.com.mx/enUS/More/403?idioma=2 (#7) http://www.gata.org/node/4279

(#8) https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/will-covid-19-lead-to-a-gold-standard

(#9) https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/the-psychology-of-money?gmrefcode=gata

(#10) https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/the-destructive-force-and-failure-of-qe?gmrefcode=gata

(#11) https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/will-covid-19-lead-to-a-gold-standard

(#12) https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/anatomy-of-a-fiat-currency-collapse

(#13) https://www.wsj.com/articles/mountain-of-small-loans-looms-over-europes-pandemic-hit-banks-11611147480?mod=mhp

(#14) https://www.bullionstar.com/blogs/ronan-manly/london-gold-vaults-bait-and-switch-lbma-prepares-bigger-changes/

(#15) http://www.gata.org/node/19734

(#16) https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/prospects-for-the-uk-and-the-pound?gmrefcode=gata

(#17) https://www.bullionstar.com/blogs/ronan-manly/european-central-bank-gold-reserves-held-across-5-locations-no-physical-audits-will-not-disclose-gold-bar-list/

(#18) https://www.bullionstar.com/blogs/koos-jansen/guest-post-47-years-after-1968-bundesbank-still-fails-to-deliver-a-gold-bar-number-list/ (#19) https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/the-looming-derivative-crisis?gmrefcode=gata

(#20) https://www.bullionstar.com/blogs/ronan-manly/amid-london-gold-turmoil-hsbc-taps-bank-of-england-for-gld-gold-bars/

(#21) http://www.gata.org/node/19735 (#22) https://blogs.wsj.com/moneybeat/2014/09/18/if-scotland-splits-what-happens-to-the-gold/ (#22)https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/hyperinflation-is-here

(#23) https://www.thectsnews.com/wp-content/uploads/2020/11/open-letter-to-RBA.pdf

(#24) https://reaction.life/why-is-the-euro-and-the-eu-allowed-to-cost-almost-anything/

(#25) http://gata.org/node/2092

Sursa: https://thesaker.is/natos-internal-gold-war/

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu