marți, 24 noiembrie 2020

Iohannis vinovat de spălare de bani. Casele îi pot fi confiscate oricând.


Când se ridică sus oameni de nimic, netrebnicii mişună pretutindeni - Psalmul 11, al lui David

Vă prezint în cele de mai jos opinia fostei judecătoare de la ICCJ, Camelia Bogdan, extrasă dintr-un lung interviu apărut pe saitul Press One, privind infracţiunea de spălare de bani de care se face vinovat Iohannis. Vă reamintesc că Bogdan este specializată în infracţiuni de spălare de bani şi, poate mai interesant, un simbol al fostei zone #REZIST, aflată la comanda globaliştilor (şi) prin intermediul Cotroceniului, deci susţinătoare a caricaturii de preşedinte al României.

Am clădit o doctrină în materia de specialitate, scriu de fiecare dată când apare ceva nou pe spălarea banilor sau pe directiva privind confiscarea. 

Acum cred că trebuie să critic proiectul prin care s-a implementat la noi Directiva privind confiscarea. Sunt singura care a adus în atenția publică dezincriminarea spălării banilor.

Astăzi nu mai e infracțiune de spălare de bani atunci când deschizi un cont în bani sau faci casă sau trimiți bani din afară, banii furați din trafic de persoane, din ce mai săvârșești pe afară, cybercrime sau trafic de droguri, trimiți banii în țară și se face o casă – nu mai e spălare de bani la noi. 

Că s-a considerat că dacă nu te trage nimeni la răspundere, nu mai poți urmări spălarea de bani autonomă. 

Asta a promulgat domnul președinte Klaus Iohannis, în condițiile în care domnia sa este pasibil de aceste infracțiuni. 

Nu se prea dezbate în presa din România, dar să pretinzi că ai cumpărat șase case din meditații fără să faci dovada că ai plătit taxe și impozite pe acele sume din meditații ridică o foarte serioasă suspiciune privind săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

E un proverb românesc: peștele de la cap se-mpute! Atâta timp cât în fruntea statului avem un președinte în privința căruia trenează suspiciuni cu privire la săvârșirea acestor infracțiuni, și de la care nu se confiscă produsul infracțiunii, fiindcă se bucură de imunitate. Dar se poate confisca ce s-a obținut prin săvârșirea de infracțiuni. Nu există impunitate pe așa ceva. Confiscarea este obligatorie. 

Dar acestea sunt principiile pe care le promovăm noi, ați văzut că la nivel de Parchet General, procurorul este preocupat să nu mai fie găinaț în capul SPP-iștilor.

Acestea sunt preocupările actuale la noi, în loc să combatem marea criminalitate economico-financiară.

Sursa:  https://pressone.ro/judecatoarea-camelia-bogdan-faptul-ca-nu-se-intampla-nimic-nici-dupa-ce-s-a-pronuntat-cedo-in-cauza-mea-asta-te-sperie

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu