duminică, 15 noiembrie 2020

În 2030 nu veţi mai poseda nimic, veţi închiria tot şi veţi fi fericiţi! Viziunea „Marii resetări” asupra viitorului.

Întâlnirea anuală a Forumului Economic Mondial (WEF) de la sfârșitul lunii ianuarie de la Davos, Elveția, reunește lideri internaționali din mediul de afaceri și politică, economiști și alte persoane cu poziţii importante, pentru a discuta aspecte globale.

Direcţionat de viziunea influentului său CEO Klaus Schwab, WEF este principala forță motrice a distopiei „Marea resetare”, o schimbare tectonică care intenționează să schimbe modul în care trăim, lucrăm și interacționăm între noi.

Marea resetare presupune o transformare a societății care are ca rezultat restricții permanente asupra libertăților fundamentale și supravegherea în masă, pe măsură ce sectoare întregi sunt sacrificate pentru a stimula monopolul și hegemonia societăților farmaceutice, giganții de high-tech/big data, Amazon, Google, marile lanțuri globale, sectorul plăților digitale, companiile de biotehnologie etc.

Folosind lockdown-urle și restricțiile covid 19 pentru a forţa această transformare, marea resetare este pusă în aplicare sub masca unei „a patra revoluții industriale” în care întreprinderile mai vechi urmează să fie conduse la faliment sau absorbite în monopoluri, închizând în mod efectiv secțiuni uriașe ale economiei pre-COVID. Economiile sunt „restructurate” și multe locuri de muncă vor dispărea înlocuite de utilaje conduse de inteligenţa artificială (IA).

Într-un scurt videoclip prezentat pe social media (care, între timp, a fost şters şi de la care avem captura de imagine de mai sus – n. trad.) WEF prezice că până în 2030, „nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți”.

Este prezentată o față zâmbind fericită în timp ce o dronă livrează un produs unei gospodării, fără îndoială, comandat online și ambalat de un robot într-un depozit Amazon gigant: „niciun om nu a fost implicat în fabricarea, ambalarea sau livrarea acestui produs”; fiți siguri, este fără viruși și bacterii, deoarece chiar și în 2030, ei vor trebui să mențină în viață narațiunea fricii pentru a-şi exercita dominația asupra populației.

Șomerii (și vor fi mulți) ar putea fi plasați pe un anumit tip de venit de bază universal și cu datoriile lor şterse (îndatorarea și falimentul la scară largă este rezultatul deliberat al blocărilor și restricțiilor) în schimbul predării bunurilor lor statului sau, mai precis, instituțiilor financiare care au contribuit la realizarea acestei mari resetări.

WEF afirmă că publicul va „închiria” la tot ceea ce are nevoie: renunţând la dreptul de proprietate sub masca „consumului durabil” și „salvării planetei”. Desigur, elita care a derulat această mare resetare va deține totul.

Sute de milioane de oameni din întreaga lume consideraţi „surplus faţă de necesităţi” urmează să fie jefuiţi (sunt în prezent jefuiţi) de mijloacele lor de subzistență. Fiecare mișcare și fiecare achiziție a noastră vor monitorizate, iar principalele noastre tranzacții vor fi online.

Planul pentru cetățenii individuali ar putea reflecta strategia care urmează să fie aplicată statelor naționale. De exemplu, președintele World Bank Group, David Malpass, a declarat că țările mai sărace vor fi „ajutate” să se repună pe picioare după diferitele lockdown-uri care au fost puse în aplicare. Acest „ajutor” va fi acordat cu condiția ca reformele neoliberale și subminarea serviciilor publice să fie puse în aplicare în profunzime.

Pe 20 aprilie, Wall Street Journal a titrat ‘FMI, Banca Mondială se confruntă cu potop de cereri de ajutor de la dezvoltarea Mondială‘. Zeci de țări cer planuri de salvare și împrumuturi de la instituții financiare de 1.2 trilioane de dolari. O rețetă ideală pentru dependență.

În schimbul reducerii datoriilor sau a „ajutorului”, conglomeratele globale, împreună cu cei ca Bill Gates, vor putea dicta în continuare politicile naționale și vor putea să excaveze rămășițele suveranității naționale a statelor.

Sursa: https://off-guardian.org/2020/11/12/own-nothing-and-be-happy-the-great-resets-vision-of-the-future/

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu