sâmbătă, 1 martie 2014

Rusia, apărătoarea tradiţiilor. Imperiale!

            Există în actuala putere, actualul guvern şi actualul Pontin o mare deschidere către Rusia şi o mare sfială de a spune vreo vorbă necugetată (la Moscova) despre ceea ce se întâmplă în Ucraina. Nu e de mirare; Iliescu, tăticul lor, aştepta, în 1989, trupele sovietice, iar, de atunci şi până astăzi, alături de tătuca-bunicuţa, ceilalţi lideri şi prim-miniştri, sau catindaţi la preşedinţie - vezi Geoană - au fost cu toţii decepţionaţi de neîncrederea românilor în bunele, salvatoarele, îngereştile intenţii şi interese ale Rusiei în România. Îi înţelegem şi le recomandăm un stagiu de recuperare în trecut, în minele din Urali, sau prin lagărele Siberiei. Pe post de deţinuţi, nu, cum ar vrea ei, de gardieni. Aşa că, treaba lor până când nu mă forţează şi pe mine să-mi strig dragostea faţă de Mama Rusia, de conducătorul ei iubit şi de reprezentanţii ei iubiţi din România.
            Din păcate, există şi în zona asociaţiilor civice şi, implicit, a activiştilor din zona religios-moral-naţionalistă o tentaţie, uneori chiar mai mult, o propensiune către Rusia şi Putin, care li se par salvarea providenţială a tradiţiilor, credinţei, identităţii personale şi naţionale.
            Există şi tot felul de poveşti, fabule, bancuri în care iepuraşul ajunge la concluzia că lupul, ursul, vulpoiul, şarpele pot să îi fie prieteni, apărători, tovarăşi de şotii.
            Morala: Aşa este! Din păcate iepuraşul nu a mai trăit ca să o afle.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Grupare finanţată de Soros în spatele atacului cu gaze din Siria

Traducere: Paul Ghiţiu „Căştile albe” o grupare afiliată la al-Qaeda şi finanţată de către George Soros şi de către guvernul britanic,...