miercuri, 25 mai 2011

Haznaua de sub covorul Occidentului


Oricum ai întoarce poveste asta cu DSK, ea ne arată că sub covorul frumos colorat şi mirosind a detergenţi scumpi, se ascunde o hazna cât lumea, zisă liberă şi democratică, de mare. Că Occidentul nu e numai democraţie, cum ni se spune, ci şi rahat. Că rahatul de la noi are rude mai înstărite la ei.
Fie că DSK-ul chiar a făcut respectivele avansuri amoroase şi poate şi tentativa de cucerire forţată, fie că totul este un scenariu menit să-l scoată din scenă, aflăm în ea pofte care întunecă raţiunea, desfrâul celui care ajunge mai sus decât semenii săi, setea de putere şi orbirea omului prin putere, mândria deşănţată, desconsiderarea celorlalţi şi utilizarea lor ca simple unelte ale poftelor personale, fie ele sexuale, fie de înavuţire, fie politice, promovarea minciunii în locul adevărului, adularea modelului comportamental negativ, inegalitatea dintre omul obişnuit şi cel aflat pe o anumită treaptă de putere, desconsiderarea persoanei… 

Dacă e adevărat, atunci aflăm, la scară planetară și la nivelul omului de televizor, că Strauss-Kahn este un gunoi, un barbar, o brută, un mizerabil, un asemenea cu interlopii noştri: seducător de meserie, apelând mai puţin la farmecele personale cât la faimă, bani, putere…
Aflăm că se ştiau multe alte întâmplări cel puţin dubioase.
Aflăm că gura unor femei care-i reclamaseră abuzurile fusese închisă mai brutal sau mai financiar.
Aflăm că, un lider socialist, preocupat de greaua viaţă a proletarilor, cheltuieşte pe noapte cât zece salarii medii de la noi, plus, pe zi, probabil că încă vreo zece. Că un singur costum de-al lui era cât 60 de salarii medii de la noi.
Că … aşa cum se întâmplă şi la noi, socialismul acestor domni lideri socialişti este o MARE MINCIUNĂ care le foloseşte lor pentru binele întregului popor.

Dacă nu e adevărat, dacă toată tărăşenia asta i-a fost aranjată, aflăm că libertatea, adevărul, protecţia persoanei valorează şi la ei cât valora în comunismul nostru drag din care de-abia nu am ieşit. Păi dacă lui Kahn poţi să-i faci – evident folosind trecutul lui, astfel că şi toate cele de mai sus rămân valabile – aşa ceva, ce valoare mai are libertatea şi adevărul tău de om mic, de membru al turmei libere în ţarc?
Având în vedere că această posibilitate s-a discutat şi este luată în calcul cu multă seriozitate dar şi cu multă linişte, înţelegem că această linişte izvorăşte din cunoaşterea temeinică a patternului, din caracterul obişnuit al unei astfel de situaţii, din conştiinţa că aşa ceva s-a întâmplat, se întâmplă şi se poate întâmpla oricând şi aproape oricui.
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu