joi, 24 februarie 2011

Jurnal sentimental - Diavolul şi dreptul Barack Obama

"Căci atunci când se ridică sus oamenii de nimic, 
nelegiuiţii mişună pretutindeni" - Psalmul 11, Al lui David
 

 Dacă cineva se mai îndoia de faptul că această lume este în stăpânirea unui duh al distrugerii şi că ea este condusă către dispariţie iată o nouă dovadă.
Trezindu-se Barack Obama într-o dimineaţă, s-a uitat pe fereastra Casei Albe şi a văzut că pe Pământ e pace, prosperitate şi mulţumire, şi deci el nu mai prea are ce face, ceea ce l-a necăjit.
Cum, eu nu mai am nimic de adus în dar omenirii? - se întreba el, cu ochii înţepaţi de lacrimi şi cu gâtlejul tremurând. Nu se poate. Trebuie să mai fie ceva!
Şi a început să se învârte în jurul biroului pe şanţul deja cunoscut din grosul covor persian. Din păcate, nu prea avea idei şi oricât se chinuia, nu găsea nimic cu adevărat memorabil. Vocea, care îi aducea atâtea idei şi-l făcea sclipitor în prezenţa celorlalţi, tăcea.
La un moment dat, a observat indignat, cum, chiar pe peluza impecabilă din faţa reşedinţei, un câine vagabond, o javră murdară cu blana în năpârlire atârnându-i din cea în creştere, încerca să-i facă ceva lui Bo, first dog al Americii. Aşa că Mr. President a chemat paza că să alunge golanul (evident că el nu a putut să pronunţe echivalente americăneşti ale românescului câine vagabond , ci mai corecta exprimare homeless-american) şi în timp ce agenţii secreţi se agitau caraghios încercând să prindă patrupedele şi-a dat seama (vocea i-a şoptit) că indignarea nu-i vine de la faptul că şi homlesul era mascul ca şi Bo, cât pentru că nu era prea curat. Şi această descoperire pe care i-a relevat-o vocea a crescut sun şoaptele acesteia până când a început să devină idee. Apoi a devenit Ideea. Aşa că l-a chemat pe grămăticul de serviciu şi, urmând întru totul indicaţiile vocii,  i-a dictat un text care spunea că el, Presedintele Barack Obama consideră ca legea federală care interzice căsătoriile între homosexuali este neconstituţională şi că a transmis avocaţilor din guvernul american să nu o mai susţina în tribunal.
Apoi vocea l-a mângâiat blând pe neuronii obosiţi şi l-a trimis să-şi facă jogging-ul în timpul căruia putea să nu se mai gândească la nimic. Nici măcar că, nu peste mulţi ani, cu ajutorul egoismului tot mai înverşunat, al izolării şi alienării, al drogurilor, al pornografiei, al homosexualităţii, al televizorului şi calculatorului,  adică al înlocuirii realului cu virtualul, americanii vor dispărea.
Noapte bună America, Obama aleargă pentru tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu